Nem tudjuk, hogy hol lesz a Derbi de érdekes, hogy mindez pár nappal a mérkőzés előtt derül ki. Az Örökrangadó mellett a Ferencváros Újpest elleni mérkőzései a legnagyobb édeklődésre számot tartó összecsapások, és tradícionálisan a legnagyobb múltra tekintenek vissza a Magyar Labdarúgásban.

Az MLSZ versenybizottságának határozata szerint az Újpestnek február 5-ei hatállyal új otthont kell keresnie az NB I-es és a Magyar Kupa-mérkőzések lebonyolítására. Már az előző hétvégi – a Fehérvár elleni – bajnokin is látható volt, hogy a pályát rendkívül megviselte a játék, óriási csomókban szakadt ki a fű a néhány hónapja vetett gyepből. Mint kiderült: a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el, emiatt a pálya jelen állapotában alkalmatlan a labdarúgása.

Az Újpest FC múlt hétvégi hazai mérkőzésén nyilvánvalóvá vált, hogy a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege jelenleg nem megfelelő a játékra, ezért a továbbiakban az MLSZ nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják – olvasható a szövetség hivatalos honlapján. 

Mint az mlsz.hu fogalmaz, a múlt szombati Újpest FC–Mol Fehérvár FC bajnoki mérkőzés (0–1) alkalmával tapasztaltak kétségessé tették, hogy a pálya minősége megfelelő-e, ezért az MLSZ külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el a Szusza Ferenc Stadionban. A szemle során kiderült egy szabad szemmel nem látható hiányosság: a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el. Erre tekintettel a szakértő és az MLSZ szakemberei azt állapították meg, hogy a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra.

Ezt követően a versenybizottság úgy határozott, az Újpest a munkálatok elvégzéséig nem játszhat a Megyeri úton. Mint a Nemzeti Sport számára megküldött bizottsági határozat fogalmaz, a testület: „Kötelezi az Újpest 1885 Futball Kft. sportszervezetét, hogy 2020. február 5-e után a 2019–2020. évi OTP Bank Liga NB I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban illetve a 2019–2020. évi férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Magyar Kupában megrendezésre kerülő hazai bajnoki és kupa mérkőzéseit a nevezési lapján bejelentett helyszín (Szusza Ferenc Stadion) helyett más helyszínen rendezze meg."

Mindez azt jelenti, hogy az Újpest a nagy rivális Ferencvárost sem fogadhatja majd saját pályáján. 

A lila-fehérek hétvégén több mint nyolc hónap után játszhattak újra a Szusza Ferenc Stadionban, a klub a kötelező pályafűtés kiépítése miatt volt kénytelen az Illovszky Rudolf Stadionba költözni az őszi idényre. Érdekesség, hogy az eredeti tervek szerint nyár végéig kellett volna befejezni a pályafelújítást, ám a munkálatok megcsúsztak, a klub hivatalos közleményei szerint a gyep alatti földben rengeteg építési törmeléket találtak a szakemberek, ami miatt sokkal mélyebben kellett kiásni az aljzatot...

A fővárosi csapat számára újabb csapás az MLSZ döntése: Nebojsa Vignjevics együttese két vereség után kedden Mezőkövesden szerezte meg első „tavaszi” pontjait. A játékosok pedig a szurkolók támogatására sem számíthatnak, a drukkerek a klub körüli botrányok, a két és fél évvel korábbi címerváltás, a TAO-viták, és összességében a játékospolitika miatt néhány hete hirdettek bojkottot a belga klubtulajdonos, Roderick Duchatelet ellen. Az újpesti ultrák helye ezt követően szinte teljesen üresen maradt a Debrecen, a Fehérvár és a Mezőkövesd elleni meccseken is. 

A Derbire – a rangadó hagyományaihoz mérten – is a szokásosnál jóval kevesebb jegy fogyott eddig, hiába kezdte el azok árusítását az Újpest már egy héttel ezelőtt. Vélhetően az eladásokat most fel is kell függeszteni, amíg új helyszínt nem találnak a mérkőzéshez. Eközben a szurkolók eredetileg a Megyeri útra, majd mikor a rendőrségtől ehhez nem kaptak területfoglalási engedélyt, az Újpest-központba, a városháza mellé szerveztek demonstrációt és közös meccsnézést a rangadó napjára.

A legfőbb kérdés jelen állás szerint az, a TV-közvetítés jele honnan fog érkezni. 

forrás: nemzetisport.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

 

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!