Nem tudni, hogy hol lesz a Derbi, de a Szusza Ferenc stadionban biztosan nem… Mi van már megint Újpesten?

„.... kötelezi az Újpest 1885 Futball Kft. sportszervezetét, hogy 2020. február 5-e után a 2019–2020. évi OTP Bank Liga NB I. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban illetve a 2019–2020. évi férfi felnőtt nagypályás labdarúgó Magyar Kupában megrendezésre kerülő hazai bajnoki és kupa mérkőzéseit a nevezési lapján bejelentett helyszín (Szusza Ferenc Stadion) helyett más helyszínen rendezze meg."

Forrás: nemzetisport.hu

Nem leszek hosszú (az idézett mondat értelmetlenségén már nem is lamentálok...), csak pár pontban fogom taglalni a legújabb sztorit, és azt, hogy mi köti össze az ilyen és hasonló kis történeteket.

 • Címer-ügy:

Mint tudjuk, a tulajdonos a klub címerét a hatályos törvényeket sértve megváltoztatta, és azóta is folyamatos törvénysértő magatartást tanúsít annak használatával.

 • Stadion:

A 2000-es évek elején részben felújított stadiont – mi sem mutatja jobban az akkori felújítás minőségét… - időről időre játékra alkalmatlanná minősíti az MLSz. Hol ez, hol az hiányzik, aztán megy a toldozgatás, a csapat meg közben játszik, ahol tud…

 • Szurkolók:

A címer-ügy – és a tulajdonos más minősíthetetlen tettei – okán folyamatosan tiltakoznak, bíróságra járnak, de semmi eredménye, ezért a bojkott mellett döntenek. De ez nem egyszerű otthon-maradás, hanem a Derbire egy nagy demonstrációt szerveznek.

 • MLSz:

Az MLSz – határozatával (ld,: fent) játékra alkalmatlanná nyilvánítja a Megyeri úti pályát.

A többit nem sorolom, csak kérdéseim maradtak, amit mindenki válaszoljon meg kedve szerint:

 • Miért nem lehet érvényt szerezni a magyar törvényeknek?
 • Miért lehet az, hogy egy törvénysértő alak vezesse Magyarország egyik legsikeresebb klubját?
 • Mit is jelent a szó; felújítás?
 • Hogyan lett az újpesti polgárok adakozásából épült stadionból állami tulajdon?
 • Ki a felelős a pálya nem megfelelő állapotáért?
 • Hogyan újították fel, és az MLSz hogyan vette át a most alkalmatlannak minősített pályát?
 • Miért jó az MLSz-nek, ha az Újpestet folyamatosan versenyhátrányba hozza?
 • Miért jó az MLSz-nek, ha a szurkolók nem tüntethetnek a Megyeri úton?
 • Miért született olyan döntés, ami – micsoda véletlen… - akár közös akarata is lehet a tulajdonosnak, és az MLsz-nek?

Végezetül:

Mindig azt gondolja az ember, hogy nincs lejjebb, de Újpesten ez valahogy másképp van… Ez a játszma most már olyan mélységekbe süllyedt, hogy nagyon rossz vége lesz. A résztvevők egyike se lepődjön meg, ha valami nagy pofáraesés lesz még ebből!

Jelezzük: a szurkolók mindenképpen vesztesek, őket már nem érheti meglepetés, így a többiek figyeljenek oda, hol csúszós a pálya – mielőtt dobnak egy hátast!

Friss hír:

A csakfoci.hu információi szerint az Illovszky Rudolf Stadionban kerül sor szombaton az Újpest – Ferencváros bajnoki mérkőzésre. Nekem már csak egy kérdésem maradt:

 • Ugye teljesen véletlen, hogy ez a stadion az, amelyik a legjobban "védhető"?

A kérdés értelmezéséhez:

megyeri cikkbeAz Illovszki Rudolf Stadion (bal) és a Szusza Ferenc Stadion (jobb)

A stadion Fáy utca felőli része van a legközelebb az egész komplexumot körbeölelő kerítéshez, de ez a vendég-szurkolók zavartalan érkezése miatt lezárásra kerül a hazai szurkolók számára még nem kiemelet meccseken is, a többi részen pedig a legkisebb távolsás is minimum 20 méter. Ezzel szemben a Szusza Ferenc stadion esetében a Megyeri út felőli oldal (hazai), kívülről közvetlenül, közbülső kerítés nélkül érintkezik a Megyeri út melletti parkolónak használt területtel. Több kommentem nincs...

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

 1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!