110 éves a DVTK. 1910. február 6.-án a vasgyári munkás étteremben tartotta alakuló közgyűlését a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre. A korabeli krónikák segítségével elevenítsük fel a klub születésének előzményeit.

 

A csapat 1909 végén több mérkőzést is játszott a Miskolci Sport Egyesület (MSE) gárdájával és ezeken a találkozókon érlelődött meg a vasgyári fiatalokban az elhatározás, hogy kialakítsák a diósgyőri labdarúgás szervezeti kereteit. Pavlánszki Károly javaslatára elhatározták, hogy egy miniszterileg jóváhagyott, alapszabályok szerint működő sportegyesületet hoznak létre. A 14-17 éves tanonc fiatalok úgy döntöttek, hogy egy nagy tekintéllyel bíró felnőttet kérnek fel az egyesület megalakításának segítésére, és ezzel együtt az elnöki tisztség ellátására. Választásuk Vanger Vilmosra esett.

Így indult útjára Borsod Megye legnagyobb egyesülete . Történelme telve van örömmel bánattal kieséssel feljutással de szurkolóinak kitartása, fanatizmusa talán felülmúlja klubjuk eddigi eredményeit. Boldog Születésnapot!

...

teljes cikk, amigeleken.hu: Itt

 

                                                             KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

                                                                

 

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!