Ha valaki azt mondja nekem  pár hónapja, hogy Bódog Tamás lesz a Kisvárda vezetőedzője igencsak kimulattam volna, pedig ha jól belegondolunk logikus. Miért? Elmagyarázom...

Bódog Tamást tenni akaró innovatív konkrét elképzelésekkel bíró edzőnek tartom. Nem tagadom szimpatikus volt , ahogy első pillanattól a Semleges Térfélhez és úgy álltalában a szurkolókhoz hozzáállt, már Diósgyőrben is. Bár elképzelései a futballról kicsit mások mint az enyémek, már csak azért is mert ő szakember én meg nem. Bódog Tamás a nyugati furballkultúrában szocializálódott, pedig alapjai talán még a Kutasi féle rendszerbe nyúlnak vissza. A Mecsek l nem egy ilyen,  a kemény munkában hívő labdarúgószakembert adott a honi labdarúgásnak. Garami, Dárdai, és talán idesorolnám az emúlt 20 év legsikeresebb magyar labdarúgóját a poklot is megjárt Gera Zoltánt. 

Bódog a félbeszakadt diósgyőri - mondhatjuk futballforradalom - után nem talált vagy válalt munkát itthon. Ismerve őt tudom nagyon megviselte a kudarc aminek okait necsak benne kéne keresni, hanem a háttérből igencsak ellene dolgozóknak akiknek nem tetszett, hogy itt most dolgozni kell, nem elég az, hogy valaki válogatott volt. Lehetne kérdéseket feltenni az akkori főnökének miért zavarta az, hogy az alkalmazottja nem hagyja , hogy meglopják, mégis neki kellett mennie nem másnak. A rossz nyelvek szerint ezután még róla lett az a hír eltejesztve, hogy nehéz ember aki konfliktusok forrása. Ja kérem igen, néhány tyúkszemre rálépett, lustaságért, mobilozásért, késésért, persze meg is lett a válasz a hirtelen váratlan egyéni hibák érthetetlen vereségek formájában aminek egyenes következménye, hogy "sikertelen" edző repül. Hányszor láttuk már ezt itthon, és mennyi mennyi tenni akaró jó edzővel...

Amikor nemrég egy MLSZ edzőképzésen találkoztunk láttam rajta nagyon akarna dolgozni. Tele ötletekkel tettvággyal nehéz elviselni ha nincs hol megvalósítsd az álmaidat. Nehéz itthon elhelyezkedni . A vezető klubok nem bíznak  a magyar edzőkben a többiben meg álltalában megvan a sorrend az edzőkeringő melyik résztvevője fog ki után következni, és vannak az olyanok mint Kisvárda. Szinte történelem, identitás, és álltalában elképzelés nélkül csupán két céllal. Egy hogy bent maradjanak az első osztályban és, hogy minél többet szakítsák a TAO val. Ilyen csapatoknál álltalában nulla utánpótlás csak összevásárolt légiósok, akikből azért nehét ütőképes csapatot alakítani. Ettől féltem Bódogot talán a legjobban. Egy szedett vedett, csak pénzzel motiválható zsoldoshadseregtől. Aztán ott van még a főnök...aki tényleg nehéz ember...klubon belüli hírek szerint, nem tudja visszafogni magát és minden nála dolgozó edző munkájába előbb utóbb beleszól. 

Mindezek ellenére és pont ezen okok miatt Bódog csak itt talált munkát itthon. Ezért fura ezt kimondani de drukkolok a Kisvárdának mert egy jó szezonnal talán megnyílnának olyan kapuk is amik olyan klubokhoz vezetnének amiket hozzáállása , hozzáértése alapján megérdemelne, és rajta keresztül  talán visszanyerhetne a hazai szakma  valamit megtépázott presztizséből.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!