Az újpesti szurkolók demonstrációra készültek a Derbi napján a Szusza Ferenc stadion előtt, a Megyeri úton. A tüntetést természetesen előre be akarták jelenteni. Legnagyobb meglepetésükre azonban megelőzte őket valaki.

Egyre jobban bonyolódik a sztori a Derbi kapcsán az Újpest körül. Lassan filmbe illő praktikák kerülnek elő, íme a legújabb! Az újpesti szurkolók demonstrációval készültek a Derbi napján, mert további nyomás alá akarták helyezni a továbbra is jogsértő magatartás tanúsító Roderick Duchâtelet tulajdonost. A vita évek óta folyik, a szurkolók, az anyaklub és a belga tulajdonos által vezetett klub között. A vita már bíróságra is eljutott, ahol bizonyítást nyert, hogy a belga tulajdonos jogalap nélkül cserélte le a klub régi, tradícionális címerét. Mivel azonban a bírósági ítéletet végrahajtatni nem lehet Magyarországon ebben az esetben (?), ezért csak pár 100.000 HUF bűntetéssel szankcionálják a törvénysértő címer-cserét és jogellenes működést. Itt kérdezzük meg; ilyen esetben mondjuk kíváncsiak lennénk egy Magyar tulajdonossal vajon mit tennének Belgiumban a bíróságok, vagy a törvény betartását kikényszerítő szervek?

Mivel a szurkolók nem tudják a stadon előtti közterületet használni, más helyszín után néztek. Hogy ez pontosan hol van, azt hamarosan nyilvánosságra hozzák facebook-oldalukon.

De több további kérdés is felmerül! Ki, és milyen demonstárcióra akarja a Derbi napján felhasználni a lila-fehér egyesület előtti parkolót/útszakaszt? A törvényi szabályozásnak megfelelően el lesz kerítve, biztosítva lesz a helyszín? Lesz forgalom felfüggesztés? Az ilyenkor szokásos és törvény által előírt szociális helységek (pl. mobil WC) lesznek a helyszínen? Megfelelő létszámban lesznek biztonságiak és/vagy rendőrök a helyszínen? Ki fizeti ki a számlát a területfoglalásért, és az esetleges rendőri jelenlétért? Továbbá kérdeznénk az MLSZ illetékeseit; miért asszisztálnak ehhez? Miért hagyják, hogy a Magyar Labdarúgás legnépszerűbb eseményét meggyalázza és nevetségessé tegye néhány jöttment senkiházi, akikről a jogerős végzés mondja ki, hogy jogsértők? Stb.

Természetesen el fogunk menni, és megnézzük, hogy milyen demonstráció lesz a Derbi helyett a stadion előtt, és az megfelel-e a törvényi szabályozásnak! Mert felmerülhet pl. a polgári joggal való visszaélés esete is... Ezt a "Demokrácia hazájából" érkezett tulajdonosnak tudnia kell! Természetesen felmerülhet az is, hogy maga a belga tulajdonos foglaltatta le a helyszínt (ki más?). Kérdés, hogy miért? Csak nem a saját szurkolói ellen akar demostrálni?

KAPCSOLODÓ CIKKEK:

Az Újpest új otthona - Szeged

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!