Az utánozhatatlan alakításairól híres társulat alapítója hagyatékát méltó módon ápolja. Nem szobrot állít, nem muzeális jellegű, poros kiállítóterembe mutatja be örökségét, hanem parádés színpadi előadással tiszteleg a nagy színész-rendező, Danko Lazovic előtt!

 

És igen, bátran kijelenthetjük, hogy a tanítvány túlnőtte mesterét. Az új előadás hátterét – micsoda stílusérzék!!! – hetente váltakozó helyszínen rendezett labdarúgó mérkőzés adja, attól függően, hogy épp merre vezet útja. Már a helyszínválasztás is rendkívüli progresszivitásról árulkodik (sorsolással dőlt el, hogy hol és mikor vannak a színielőadások!), de aki láthatta élőben, vagy esetleg tévé-közvetítések alkalmával, egytől-egyig esküszik rá, ilyet még nem látott!

A meccsek jó hátteret adnak a történetnek, a statisztaként alkalmazott játékosok egész életszerű módon jelenítik meg a magyar rögvalóságot. A díszlet parádés, szebbnél szebb alkotások adják a történet hátterét. A takaros gyepet szép székekkel teletömött lelátók övezik. Az ülő-alkalmatosságok rendezett látványát néhány helyen fegyelmezetlen nézők bontják meg, olyanok, akik nem tisztelik az előadás exkluzivitását. Innen kérem, hogy legyenek tekintettel a szereplőkre, és – ha már megjelentek… - legalább bekiabálásaikkal ne zavarják az előadást!

Gondoljanak bele, mennyi munka van egy-egy csúcsalakításban! Az lehet, hogy csak egy pár másodperc színészi játékot igényel az, hogy a főszereplő például dobjon egy hátast, majd cinikus vigyorral kitekintsen a kispad irányába, de ez ne tévesszen meg senkit, a mozdulatok, és arcjáték tökéletessége évek, évtizedek kemény munkáját igénylik! Könnyen belátható tehát, hogy nincs helye kritikának, amatőr okoskodásnak, ezért tessék kérem csendben maradni!

A hitelesség okán még a meccsek eredményit is közlik, sőt mi több, még a bajnokság pillanatnyi állasát mutató tabellákat is alkalmaznak. Micsoda ötlet! Nem véletlen, hogy akár több százan is belógnak az előadásokra (még egyszer: zavarva azt!!!), és az sem, hogy a fellépti díj egyre magasabb. És még egy; aki azt mondja, hogy nem emelkedik a színvonal, csak próbáljon meg jobbat! Ugye-ugye… Nincs tovább, ezt nem lehet már felülmúlni, így nincs már tere a magasabb minőségnek sem.

Csak azt nem tudom, hogy miért nem lehet mindezt e-sport keretek között, csak amolyan virtuálisan előadni. Nem túl drága ez így?

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!