Olyan patinás csapatok szerepelnek a másodosztályban, melyek nagy hagyományokkal, és még mindig kimutatható számú szurkolóval rendelkeznek. A teljes mezőnyt rajtuk kívül még két típus határozza meg: a bennmaradásért küzdő, épülőben, vagy leépülőben lévők, illetve a feltörekvők. A dolog furcsasága, hogy a nagy hagyomány, a meglévő szurkolótábar, és a jó szereplés mintha nem találkozna…

 

Nem az okokat keresem, mert ahhoz egy többszáz oldalas tanulmányt kellene indítanom, csak azt vizsgálom meg, hogy kik azok, akik a felkerülésért harcban vannak, és mi lehet a sikerük titka? Ebbe a körbe nem vonom be az MTK-t, hiszen ők képezik talán a kivételt az egész mezőnybő, de az utóbbi időszak liftezései most éppen a másodvonalba sorolják. Ha minden így megy tovább, jövőre már újra az NB1-ben láthatjuk őket.

  • Budafok:

A klub közel nem hagyományok nélküli ó, ugyanakkor erősen lokális szurkolótábora, valamint pályája kétségessé teszi sikeres szereplésüket az Nb1-ben. Szakmai értelemben biztosan nincsenek problémák, mert az nem véletlen, hogy – egyre jobban leszakítva az üldözőket – a második helyen áll jelenleg is. A korábbi, igen jó nevelőegyesület most úgy tűnik, hogy kilép a reflektorfénybe.

  • Siófok:

A hányattatott sorsú Balaton-parti egyesület az utóbbi évek alatt mintha erőre kapott volna, egyre jobb eredményekkel rukkolnak elő. Bár lemaradásuk 7 pont a második, még feljutóval szemben, de a matematikai esély még megvan.

Úgy tűnik, hogy itt is történt valami, ami ezeket a sikereket támogatja, mert a másodosztály hosszú bajnoki idényét egész egyszerűen nem lehet szerencsével abszolválni úgy, hogy közben a csapat folyamatosan az élboly tagja.

  • Győr:

Sajnos a Quaestor-botrány olyannyira megviselte a klubot – mind pénzügyi, mind reputációját tekintve -, hogy egyáltalán nem csodálkozhatunk, hogy még mindig nem képesek kijönni az ütésből. De idén már életjeleket adnak, ők is ott vannak az Nb2 élmezőnyében!

Ami sok-sok éven keresztül mintha elérhetetlen távolságban lett volna, most számszerűleg még meglehet. Kíváncsian várom a folytatást!

  • Gyirmót:

A másik győri illetőségű csapat, ami/aki kimondottan a valamikori ETO hagyományokat kívánja tovább vinni. Volt már egy kalandjuk az Nb2-ben, és örömteli, hogy a kiesés után nem estek tovább, a folyamatot időben megfogták, és most már stabilan ott vannak az elején.

Talán az ő tíz pontos hátrányuk már túl sok, de nem lehet tudni mit hoz a jövő, még több mint tíz meccs van hátra.

Nos, mi lehet a sikerek titka? Anélkül, hogy mélyebb elemzést végeznék, van egy nagyon fontos pont, ami minden együttes esetében azonos; a csapatoknak jó anyagi kondíciókat biztosító, rendkívül elkötelezett tulajdonosai vannak! Ez most talán mindennél fontosabb, hiszen látjuk; ahol nincs ilyen, lehet bármilyen patina, lehetnek múltbeli sikerek, valahogy mégsem megy… Azon túl tehát, hogy nem tetszik ennek a folyamatnak az iránya, talán ezen is el kellene gondolkodni a nagy múltú kluboknál!

HAJRÁ MAGYAR FOCI!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!