Még fel sem ocsúdtunk a hétvégi bajnoki küzdelmek okozta sokkból, és máris megsoroznak a csapatok; kedden és szerdán kupameccsekkel folytatódik a futball-tavasz! Nem mondom, el vagyunk kényeztetve mostanság, hiszen meccs és meccset, de ne feledjük el, hogy ezekben az időszakokban megnőhet a válások száma is... Ennek elkerülésére azt javasoljuk, hogy MINDENKI legyen szurkoló, a család így együtt sír, együtt nevet, és az ilyen sűrű menetrendek csak még jobban megerősítik a családi kohéziót!

 

Nézzük tehát, hogy a 9. forduló első mérkőzései milyen kínálattal kényeztetnek:

Február 11., kedd

19.30: Újpest FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)

Február 12., szerda

14.00: Lipót Pékség SE (NB III)–ZTE FC

14.00: Dorogi FC (NB II)–III. Kerületi TVE (NB III)

14.00: Pécsi MFC (NB III)–Paksi FC

18.00: Mezőkövesd–Kaposvári Rákóczi

18.00: Békéscsaba (NB II)–Puskás Akadémia

18.00: MTK Budapest (NB II)–Dunaújváros (NB III)

19.30: Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (NB II) (Tv: M4 Sport)

Egyértelműen az Újpest Fehérvár meccs a forduló sztár-meccse, még akkor is, ha az Újpest "hazai" pályája ezúttal Szeged... Talán nem kell a Szusza Ferenc Stadion kálváriáját külön kiemelni, de azt itt is meg kell jegyezni, hogy ez egész egyszerűen nonszensz! Az Újpest a magyar foci állatorvosi lova lett az utóbbi években, és már a legvérmesebb szurkolóik sem elékeznek rá, hogy mikor játszott le úgy egy teljes idényt csapatuk, hogy a hazai pálya tényleg hazai lett volna akár egy egész éven keresztül is... Ezt a hátrányt mindenképpen vinni fogja magával a csapat, de ne feledjük, hogy bizony fizikális szempontból nem feltétlen baj a számukra a Derbi elmaradása! Mert bár az Újpest elég fizikális társaság, de a Vignjevic által követelt játékmodor sok futásra épül, így a sorozatterhelést nem mindig bírják jól. De a Fehérvárnál sem feltétlen pozitív, hogy játszott a hétvégén, hiszen a Mezőkövesd győzelem akár lendületet is adhat nekik. Érdekes találkozónak nézünk elébe, ahol bármi lehet, és annak a fordítottja is...

kupa cikkbe

Bár vannak olyan Nb1-es csapatok, amelyek harmadosztályból kaptak ellenfelet, de esetükben sem mindig lehetünk biztosak a végeredményben! A ZTE esetében kérdés, hogy egy esetleges komolyabb siker lélektani pozitív hatásáért megkockáztatják, hogy a sorozatterhelés miatt kissé fáradtabb legyen a csapat, vagy sem. A klubok ugyanis - nagyon helyesen - nem csak egy-egy meccsre koncentrálnak, nyilván létezik valamilyen hosszabb távú stratégiájuk is. Ugyanezt a kérdést látjuk a Paks esetében is, hiszen ők is elég veszélyes pozícióban vannak a bajnokságot tekintve.

A Felcsút, az MTK, és a Honvéd esetében nem számíthatunk meglepetésre, de - ne feledjük! - a meglepetés pont az a dolog, amire nem számítunk... Viszont a papírforma a három felsorolt mellett szól, és nekik nincs is okuk különösebb tartalékolásra, hiszen a bajnokságban elfoglalt helyük elég biztosnak tűnik. De ki tudja? Mi van, ha Kispesten az éremért akarnak menni, és ennek a célnak mindent alávetnek? Nem lefutottak hát ezek a meccsek se, előre ezt nem állíthatjuk.

A végére maradt egy olyan meccs, ami meglepetést, különösen jó focit, és sok gólt hozhat. A Kövesd ugyanis talán kicsit tartalékol majd - de nem egy tipik b-csapattal azért! -, míg a Kaposvár újabb bizonyítási lehetőséget kap arra, hogy méltó ellenfélként lépjen pályára élvonalbeli ellenféllel szemben is! A bennmaradás alighanem már kuka, de a kupa akár - éppen ezért! - fontossá válhat. Ha én választottam volna, lehet, hogy ezt a meccset közvetítem a tévében, még akkor is, ha a Haladás is éppúgy megérdemli a nagyobb figyelmet, mint a Kövesd, vagy a Kaposvár.

És ne feledjük; ez a 9. forduló első mérkőzése, idén még nem egy meccsen dől el a továbbjutás sorsa, így a mostani eredmények még nem jelentik a végét a kupának még a vesztes felek számára sem! Ettől függetlenül, a magasabb isztálybeli csapatoktól én személy szerint elvárnám a bizonyítást arra vonatkozóan, hogy vagy nagyarányú győzelmet aratnak, vagy olyan ifjú tehetségeket szerepeltetnek, aki majd később nagy karriert futnak be (és persze nekik is kötelességként tessék felírni a felre: továbbjutás!!!).

Jó szórakozást a meccsekhez!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!