Ha csak annyit írok le, hogy az élvonalban 152 meccsen 79 gól, 26 gólpassz, a másodosztályban pedig 127 meccsen szintén 79 gól és 20 gólpassz, akkor mindenki felkapja a fejét. Mintha manapság nem lennének ilyen jó számokat produkáló támadók. És ha ehhez hozzáteszem, hogy válogatottságai száma… nos, nem volt ilyen! Hogy mi ennek az oka? Nem tudjuk, de a számok azt mutatják, hogy nagy ziccert hagytak ki a mindenkori szövetségi kapitányok!

 

Bár tény, hogy posztján Feczesin, Priskin, vagy éppen Torghelle is a 2005 és 2010 között – ez talán Bajzát csúcs-időszaka – voltak válogatottak, de nem gondolom, hogy nem fért volna be, minimum egy próba erejéig. ÉS ez csak a transfermarkt adat, ami az ezredforduló táján nem túl pontos... Nem is tudom, de talán többet is megért volna a dolog. Ma már ennek talán nincs igazi jelentősége, hiszen 2018-ban visszavonult, de a számok tükrében… Furcsa.

bajzát cikkbe

De kezdjük az elején! Már 15 évesen felnőttek között játszott Egerben, ahol az utánpótlás korszaka egészét töltötte. Hamar felfigyelt rá a Loki, bizonyított is! A következő hat évben 129 meccsen 38 gólt szerzett. Ez már megfelelő belépő volt a profi világba is!Akkor lehet, hogy a játékos is így érzett, hiszen külföldre, az RW Oberhausenhez igazolt, a Budesliga 2-be.

A német egy év sem sikerült különösen jól; mindössze 7 bajnokin, és 2 kupameccsen egy gólt szerzett, majd hazatér, de ezúttal a ETO-hoz, Győrbe. Itt már egy sokkal sikeresebb időszak következett! Talán a német-kaland arra jó volt, hogy mentalitásban fejlődjön? Vagy egész egyszerűen ekkor érett be? Nem tudjuk, de tény, hogy innentől indult az igazi góllövészet!

Csak bajnoki meccseken 103 meccsen 63 gól és 23 gólpassz! Hát… hogy ez miért nem győzte meg a válogatott vezetőit, egész egyszerűen nem értem! De itt és most ígéretet teszek; ha sikerül elintéznem egy interjút vele, biztosan megkérdezem, hogy mit gondol erről!

De térjünk vissza az időrendhez! Innen több klub következett, bőven tarkítva Nb2-vel. Másodosztály ide, nem élvonal oda, a tények makacs dolgok! Itt is termelte a gólokat, de az évek teltek múltak, és már soha nem sikerült visszakapaszkodnia a csúcsra. Hogy miért? Nos, ez is annak a bizonyos interjúnak a témája lesz…

A végére visszatérek az elejéhez; szerintem a magyar foci óriási ziccert hagyott ki azzal, hogy talán nem kezelte a megfelelő helyen teljesítményét. És még egy; ha valaki tudja a titkot, birtokában van a góllövés tudományának, remélem, hogy át is adja azt a következő generációknak!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!