Még mindig csak 22 éves, de máris komoly múltja van! És nem is akárhogy indult el, ismertségét emlékezetes gól alapozta meg; 2014. július 27-én Ferencváros ellen játszotta első NB1-es mérkőzését, ezzel ő lett a KTE legfiatalabban pályára lépő játékosa (alig 17 évesen!), mi több, ezen a találkozón a kaput is bevette!

 

A Zentán, ’97-ben született játékos hat évesen kezdett focizni, a kezdeti lépéseket Kiskunmajsán tette meg. Már itt is világos volt, hogy nem mindennapi tehetség, így nem csoda, hogy a Honvédnál is felfigyeltek rá. 2010-ben Kispestre igazol, de nem marad sokáig, a következő évben már Kecskemétre vezet útja.

Itt egy hosszabb periódus következik, itt robban be az élvonalba a bevezetőben említett módon – azaz nem akárhogy! 26 meccsen 4 gólt és 3 gólpasszt jegyez a leginkább védekező középpályásként pályára lépő játékos. Szerepe a modern box- 2-box játékosé, ami kivételes fizikumot igényel, amellett, hogy technikai képességekben is átlag felettit kell nyújtani.

A fizikumnak az ő esetében különös szerepe lett. Történt ugyanis, hogy 2015 júniusában a Sparta Praha-nál szerepelt próbajátékon, de nem felet meg… Akkor a klub német erőnléti edzője nem javasolta szerződtetését, így Zdenek Scasny, a klub akkori edzője így nyilatkozott: „Kitl nem jelent erősítést a csapatomnak”.

Nem kis vita kerekedett ebből az esetből! Volt, aki védte a játékost, és volt, aki a magyar focit ostorozta. Szerencsére talán magát Kitl-t nem találták meg a kritikus hangok. Igen, szerencse, mert abban a helyzetben, amikor a hirtelen jött siker után a földre huppant, nagyon nem kellettek a „jóakarók”…

Gálffy György azt nyilatkozta - Verner Licka-ra hivatkozva, aki pro licenszes tanfolyamokon vett részt Magyarországon -, hogy a magyar játékosok nincsenek megfelelően felkészítve fizikailag, jó, ha a cseh harmadosztály szintjét megütik. Bekő Balázs ezzel szemben teljesen más véleményen volt: „Tizenhét évesen volt egy brutális szezonja, huszonhat felnőttbajnokin gürizett, a bajnokság után azonban nem edzett, ráadásul egy betegség után utazott el Prágába, ez így sok volt. Nem is értem, minek kellett most ennek kitenni. Hogy más-e a sztori vége, ha történetesen március közepén jelentkezik a Spartánál? Száz százalék.”

Sajnos ez a nagy vihart kavaró eset nem maradt nyom nélkül, hiszen a játékos mintha kicsit eltűnt volna… A Diósgyőr szerződtette, de az itt töltött két és fél év alatt összesen 7 meccsen szerepelt, gólt, gólpasszt nem jegyzett. Nem tudjuk, de talán ez volt az az időszak, amikor a hirtelen jött siker után stabilizálni kellett játékát és a lélektani alapokat is meg kellett erősíteni.

Azt nem tudjuk, hogy ez mennyiben sikerült, de tény, hogy 2018-ban Dorogra vezetett útja. Az lehet, hogy ez visszalépésnek tűnik, de meg kell jegyezni, hogy a még mindig csak 22 éves játékos itt alapember, és az utóbbi két év alatt lejátszott 50 meccsén 3 gólt ért el, mellette pedig 4 gólpasszt is kiosztott.

Kíváncsian várom a folytatást, hiszen abban biztos vagyok, hogy technikai téren csak jobb lehet, mint volt, fizikálisan, és lelki értelemben pedig mára biztosan megerősödött annyira, hogy most már 100%-ban készen álljon nagyobb feladatokra is! Érdemes lehet menedzsereknek, élvonalbeli kluboknak is figyelemmel kísérni játékát! Ajánlom figyelmükbe!

Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

322 meccs?

Tamás Zoltán
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!