A minap Sallói István volt hétvégi adásunk vendége. Kétségtelen tény, hogy megosztó egyéniség. Sokan azt várták, hogy majd most egy ordenáré vitát látnak, helyette azonban párbeszédet kaptak, és - ami talán a legfontosabb! - Salectől még egy pár megfontolásra érdemes információt is! Igen, az érem, és annak két oldala még a foci esetében is létezik! A téma tehát; miért nem bízzák szakemberekre a szakmai döntéseket a klub-tulajdonosok?

 

Abból indultam ki, hogy a klubok tulajdonosai nem ördögtől való lények, főleg nem gazemberek, hanem olyan, jó anyagi létnek örvendő réteg tagjai, akik - mint mindenki más - saját érdekeiknek, habitusuknak, és gyakorlataiknak megfelelően gondolkodnak, és cselekednek. Lehet kivétel, de az ebben az esetben kizárólag a szabályt erősíti, így velük nem is kívánok foglalkozni!

Nézzük meg tehát, hogy kik azok a tulajdonosok, és honnan jöttek, miként szerezték vagyonukat, akik ma klub-tulajdonosként jelent vannak a hazai fociban. Nem, nem fogom egyesével felsorolni őket, csak arra próbálok koncentrálni, ami a közös bennük, ami motivációikon keresztül hasonló irányba tereli őket. Amit legelsőként meg kell említeni az, hogy a ma tulajdonosai önmaguk építették fel vállalkozásukat, vagyonuk tehát saját tevékenységük eredménye. Mivel vállalkozásaik sikeresek, nyilván képesek jó döntéseket hozni, és ehhez képesek kiválasztani olyan alkalmazottakat, akiket a megfelelő irányítás mellett eredményre lehet sarkallni. Igen ám, csakhogy a saját cégek jellemzően olyan tevékenységekre épülve nőttek nagyra, amiben a tulajdonos szakma-beli, de legalábbis végzettsége, vagy később megszerzett tapasztalatai okán szakértőnek tekinthető. Ez pedig a céges működésben azt jelenti, hogy mind a mai napig kézivezérléses irányítás érvényesül, a tulajdonos pedig ebbe a szerepbe szocializálódik. Ráadásul, minél sikeresebb a cég, annál több megerősítést kap arra vonatkozóan, hogy helyes döntéseket hoz, és természettessé válik számára, hogy a tulajdonában álló vállalkozás csakis általa, az ő személyi vezetésével képes működni, és tovább fejlődni!

Mielőtt a focira térnék, itt teszek egy kis kitérőt. Az alábbi idézet jól rávilágít arra, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie mostanság a mára akár jelentős gazdasági tényezővé váló vállalkozásoknak (Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pódiumbeszélgetés - paktumportal.hu):

"Magyarország történelmi sajátosságai, a rendszerváltáskor alakult sok új cég következtében most került abba a helyzetbe, hogy a családi vállalkozások jelentős része generációváltás előtt áll és nehézség, hogy hazai viszonylatban nem áll rendelkezésre előzetes tapasztalat a generációváltásról. Egy sikeres családi vállalkozás vezetése és annak átadása is csak egy jól működő családon belül lehetséges. A sikeres átadás feltétele többek között, hogy az átadó maga hozza meg a döntést az átadásról; elhiggye az átvevőről, hogy tudja a vállalkozást vezetni; mindkét fél számára emocionálisan világosak, és jogilag tisztázottak legyenek az átadás-átvétel feltételei, valamint a kritikus témák és kérdések is megválaszolásra kerüljenek ."

A kulcsszó ebben a pár sorban; ELHIGGYE! Korábbi munkám során sok ilyen vállalkozással, és azok vezetőivel volt szerencsém találkozni, és mindegyik esetben problémát okozott az, hogy az alapító tulajdonos mennyire bízik meg saját gyermekeiben, közvetlen rokonaiban, akikre az aktív évek után átruházhatja majd a vállalat vezetését, és akik majd egyszer megöröklik a céget. Volt, ahol ez jól haladt, de a többség esetében bizony nem volt meg a kellő bizalom...

kontrol bele

És most térjünk vissza a focira! A klub annak tulajdonosa számára ugyanolyan vállalkozás, mint az a - mondjuk garázsvállalkozásként induló - családi cég/cégcsoport. Legalábbis abban az értelemben, hogy ahhoz hasonlóan (ugyanúgy) működteti, hiszen az - mint a családi cég sikere bizonyítja! - működőképes. Úgy tudja tehát, hogy;

  • Van egy kiválóan működő cégmodellje, amit ő alakított ki,
  • Hisz a saját döntéseiben,
  • Nem bízik másokban.

Így bizony máris érthető, hogy miért van az a szemlélet, hogy "mivel az én pénzem, ezért én döntök"! És miért hoztam ide a cég-átadás, öröklés témáját? Azért, mert az örökölt vagyon tulajdonosa - aki nem önmaga hozta létre a céget - már teljesen másként áll hozzá a tulajdonhoz! Ő nem az élete művét látja benne, nem önmagvalósításként kezeli, hanem olyan eszköznek, ami számára jövedelmet biztosít. Neki a célja az, hogy ezt a jövedelmet maximalizálja, és - ez lesz itt a lényeg! - ehhez olyan szakértőket választ (vagy szakértőkkel választat!), akikben hozzáértésük okán joggal bízhat! Nem folyik bele a napi munkába, hanem csak a "nap végén" a kasszát nézi meg. Ha ott azt látja, amire számított (vagy jobbat), akkor minden rendben van, ha nem, akkor pedig dönthet: változtat a szakértő vezető személyén, vagy dönthet akár a vállalkozás eladásáról, stb.

Most mondhatja az olvasó, hogy ez most is így van, a tulaj dönt. Igen ám, de a fenti döntéseket sem önmaga fogja meghozni, és nem az alapító természetes módon kialakuló diktatórikus módján teszi, hanem olyan szakértők segítségével, akik tényleges szakmai döntéseket hoznak! Van ám erre példa! A példa neve pedig: George F. Hemingway (alias Szabó György). Vagyonát nem itthon és nem a rendszerváltás után szerezte, így ő - a fejlett világban szocializálódott klub-tulajdonos - képes volt meghozni komoly szakmai döntéseket - természetesen szakmai támogatás mellett! Az nagyon nem véletlen, hogy eladta klubját, ez is azt mutatja, hogy képes volt racionális döntést hozni, hiszen belátta, hogy az ő anyagi képességei mellett már nem tud további fejlődést/fejlesztést biztosítani az adott keretek között, így - ha igazak a hírek - szép nyereségek tudott kiszállni. Rossz példát nem említek, de talán mostanság - kisebb-nagyobb mértékben - szinte minden klub megszenvedi az első generációs milliárdosokat természetes módon jellemző vezetői habitust.

Mi a megoldás? Van ilyen, nem is reménytelen! Ahogy a cég-átadás/öröklés kérdéskörében, úgy ebben a témában is rendelkezésre állnak azok a pénzügyi szakemberek, viselkedés kutatók/szakértők, stb., akik segíthetnek abban, hogy a mai tulajdonosok képesek legyenek kiépíteni egyfajta bizalmi légkört, és a bizalmi alapú működést. Nem kell tehát megvárni, amíg átveszik az utódok a klubokat, meg nincs is idő erre (éljenek sokáig a ma tulajai!), most kell(ene) cselekedni, amíg nem késő! Ez utóbbi a tulajdonos számára az a pont, amikor cége (most a klub) már nem ér semmit, ellenben veszteséget na azt "termel" bőven!

Remélem világos; azzal, hogy értjük a tulajdonosok motivációt, azzal, hogy képesek vagyunk érteni, és értelmezni helyzetüket, még közel sem állíthatjuk, hogy ez így rendben lévő dolog. Nem, pontosan az a lényeg, hogy tulajdonos, csapat, és néző érdekes egy irányba mutat, de a pálya befutásáért igenis van mit tennie a tulajdonosoknak!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!