Felejthető mérkőzést játszott a Hali a Kispesttel. Az egészre , hogy itt egy mérkőzés volt csak a statisztika emlékeztetne, ha nincs Lanzafame ezen a didergős kora estén. Nem először alkotott maradandót az olasz, de sajnos ma is csak arra fogunk emlékezni, hogy megint provokált és megint megúszta.

 

Sajnos itt is leszűrhető, hogy veszített a színvonalából a magyar labdarúgás. Egyre többször látjuk, hogy az ellenfelek nem sportszerűen jobbak akarnak lenni, hanem aljas eszközökhöz nyúlnak. Mátyus Jánosnak igaza van abban, hogy 22 férfi sport közben bizony néha odaszól az ellenfélnek vagy trágárkodik – ne hazudjunk magunknak, velünk is előfordult – de az ami az utóbbi időben megy felháborító. Elég csak a hétvégi fordulóból Szolnoki színjátékára , vagy már az akkor is csak a provokációkkal magár figyelmet felhívó Lanzafaméra gondolni. Szinte minden pályán megy a színészkedés. Szinte halálsikolyszerű hangahatásokkal kísért műesés kombinációk sorjáznak hétről hétre, a játékvezetők asszisztenciájával. Vajon a Var véget vet ennek? Alig hiszem sajnos.

Mi lenne a megoldás? Természetesen az, ami egyből eszébe jut minden szurkernek ilyenkor, hogy tiltsák el a műesőket és sorozatosan az ellenfelet provokáló játékosokat. Ide kellene igazán a videó technológia, mert némelyek olyan tökéjre vitték ezt provokációs technikát, hogy a sporik és sokszor a nézők is alig veszik észre. A sportszerűségről nem beszélve azt is figyelembe kell venni ezzel mennyit ártanak a fiatal labdarúgóknak , mint most a fiatal első meccsét játszó 17 éves Szekér Ádámnak, aki ráadásul a kezét nyújtotta a meccs végén az olasznak. Kíváncsian várjuk lesz e bármilyen szankció a videó felvételek alapján. Volt már erre példa a labdarúgásunk történetében.

A mérkőzés és az azt követő események krónikája a csakfoci.hu:

A Honvéd egy indulatoktól sem mentes mérkőzésen 1-0-ra nyert a másodosztályban kiesőhelyen álló Haladás ellen a Magyar Kupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A lefújás után volt egy kis verekedés a pályán.

A lefújás után a vasiak 17 éves játékosa, Szekér Ádám kézfogásra nyújtotta a kezét, amit a kispestiek olasz támadója, Davide Lanzafame nem fogadott el, helyette – a felvételen jól látható – nyakon ragadta a fiatal futballistát. A feleket a Haladás csapatkapitánya, Jagodics Márk próbálta szétválasztani, majd az összetűzésbe keveredett játékosokhoz a hazaiak részéről, Kálnoki-Kis Dávid is becsatlakozott.

– Sajnos az egész mérkőzésen Lanzafame nem túl szépen viselkedett szegény Szekérrel. Egy 17 éves srácról van szó, aki először játszott egy ilyen stadionban tévés meccsen. Egy rutinos, külföldi játékosnak ezt kezelni kellene. Az, hogy a mérkőzés után odamegy hozzá és felpofozgatja, fogja a nyakát, az nem fér bele. Én, mint csapatkapitány odamentem, megvédtem. Dávid odajött szétszedni a játékosokat, ez már az utózöngéje volt a történteknek. Ez egy jogos kiállítás volt, mert odamentem, ezért vállalom a felelősséget. De az, hogy Lanzafame ezt megcsinálta rutinos játékosként egy fiatal magyar játékossal, az nem normális – mondta a Haladás csapatkapitánya.

A szombathelyiek vezetőedzője, Mátyus János is elítélte az olasz csatár tettét.

– Elképesztő, ami a legvégén történt. A magyar labdarúgás befogadott egy játékost, aki megüti a saját játékosomat, ez nem elfogadható! Remélem, a grémium megfelelő ítéletet fog hozni. Megesik néha, hogy a játékosok verbálisan egymásnak odaszólnak egy-két nem odavaló szót, de ez nem fér bele – jelentette ki a 45 éves szakember.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!