A Kijev játékosa volt, amikor felfigyelt rá Sir Alex Ferguson! Közben El is kezdődtek a tárgyalások, de csapata olyan horribilis összeget kért érte, hogy aztán nem jött létre az üzlet... A manchesteri megkeresés már önmagába is nagy dolog, de ha mindehhez még hozzátesszük, hogy nem is olyan nagyon sokkal előtte klub nélkül volt, akkor aztán különösen nagy szó! Történt ugyanis, hogy Várhidi Péter - az U19 akkori edzője - annak ellenére is behívta, hogy éppen nem állt szerződésben! De ne rohanjunk előre, nézzük sorban az eseményeket!

 

Balázs Nyíregyházán kezdett focizni, hiszen nem messze Demecseren született. A kezdetekről sokat nem tudunk, de tény, hogy igen korán a tűz közelébe került:

"Kilencéves koromban Nyíregyházán kezdtem futballozni, ahol végigjártam a „szamárlétrát”, és két szezont a felnőtteknél is játszottam. Détári Lajosnál mutatkoztam be az NB I-ben tizenhat évesen."

A nyilatkozat kicsit félrevezető, mert ugyan a keret tagja lehetett, de pályára még nem lépett ebben az időszakban. Ugyanakkor tény, hogy a Szparinál a felnőtt csapat tagja hivatalosan is 2005. januárjától. Azért az se semmi, hogy ekkor még csak 16 éves! Nem tartott sokáig ez az időszak, mert ez év októberében jelentkezett be érte a Dinamo Kijiv. Közben azonban történt egy és más... Míg szerződését a korábbi vezetők (a csapat edzője Herédi Attila volt, mellette Várhidi Péter későbbi szövetségi kapitány volt a menedzser) távozása segítette, addig az új vezetés már egyenesen számított rá. Ekkor érkezett Szabó András az edzői székbe, segítője pedig Détári Döme lett. Nem véletlen tehát Várhidi későbbi választása, pontosan ismerte korábbról a játékost.

farkas balázs cikkbe

A lényeg; végül a Szpari kiesett, Farkas Balázsnak vitája támadt a klubbal, így szerződést bontottak. Itt jött az U19, és az Ukrán csapat elleni, Szabadkán rendezett meccs, ahol az ukránok felfigyeltek rá, és azonnal szerződtették is (a transfermarkt szerint mintegy 2 millió EUR összegért!). Itt kezdetben az első csapatnál számítottak rá, pályára is lépett a "nagyoknál", Sir Alex is ekkoriban érdeklődött iránta, itt azonban jött a DE... De mégsem lett a dologból megállapodás, Balázs pedig kissé lazábban kezdte venni a dolgokat, mint kellett volna, így aztán a második csapathoz került, majd - ha még mindez nem lett volna elég a bajból... 2008-ban térdszalag szakadást szenvedett.

Felépülése után, 2009-ben Kijevből Fehérvárra vezetett útja (kölcsönbe), ahol egy bajnokság alatt 14-szer lépett pályára, ezen meccsek során pedig 3 gólpasszt jegyzett. Ez nem volt kiemelkedő, de A Loki mégis bízott benne, hiszen a következő bajnoki rajt előtt (2010/11) megvásárolták a kijeviektől. A következő két bajnoki évben 2-3 gólokkal járult hozzá a csapat sikereihez, így lett egyszeres bajnok és kupagyőztes. Érdekes, hogy - akkori kerettagság okán! - ukrán bajnoknak is mondhatja magát. Ezzel együtt, vagy ennek ellenére 2013 telén Győrbe igazolt, ahol a 2014-es csődig 3 gól és 2 gólpassz jött össze.

Ekkor jobb híján Balmazújvárosba tette át székhelyét, de itt sem volt szerencséje... 2017 nyarán az MTK-hoz igazolt, ahol másfél év alatt 9 gólja mellett kiosztott még 8 gólpasszt is. A képhez hozzátartozik, hogy ebben vegyesen volt Nb1 és Nb2, ahogy a Balmaznál is, így itt már látszott, hogy lefelé tart a dolog. Tavaly nyáron a Soroksár következett, majd 2020 február elején a Haladás következett. Szombathelyen most a nagy feladat nem más, mint a bennmardás, és ehhez bizony gólok kellenek végre. Mivel Farkas Balázs még mindig csak 31 éves, bízhatunk benne, hogy sikeres lesz szereplése, és a Halinál sikerül megállítani a lejtmenetet legalább az Nb2-ben!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!