Mi is felülünk arra a népszerűsítő vonatra egy ideig amit mainstream sport media tol, bár meg kell jegyeznünk „szerkesztőségünk” konzervatív szekciója még hisz abban, hogy a szurkolói népeket a Derbi érdekli a legjobban.

 

A Fradi vs. Videoton (Mol Vidi ) találkozót már már Derbis magasságokba emelnék egyesek, sőt más rosszindulatú elemek odáig mentek hogy a NERBI nevet is ráaggatták a szombati összecsapásra. Mi természetesen hiszünk abban , hogy a hétvégi összecsapás ha a bajnokság sorsáról még nem is , de egyfajta  szakmai sorrendről fog dönteni , és nem megy át amolyan egy érdekközösségen belüli farok méregetésbe. Ennek szellemében nézzük, hogy várják a felek a mérkőzést.

– Persze, keményen dolgozunk, hiszen mindenkinek egy a célja: bajnokok szeretnénk lenni! Mindannyian tudjuk, hogy mekkora téttel bír a szombati mérkőzés, szóval a két szabadnap után teljes erővel belevetettük magunkat a munkába. Mindenki nagyon elszánt, várjuk már a Fehérvár elleni rangadót! Egy Fehérvár-meccs számunkra olyan, mint egy derbi ( khmmm – a szerk.). A Fradi és a Fehérvár évek óta egymással harcol a bajnoki elsőségért, szóval bár minden egyes mérkőzés nagyon fontos, ez számunkra is különösen nagy téttel bír, hiszen akár a bajnoki címről is dönthet. Az, hogy hazai pályán fogadhatjuk a Fehérvárt sokat jelent, hálásak vagyunk a szurkolóinknak, amiért mindig mögöttünk állnak. A két csapat céljai megegyeznek, szóval ezúttal is biztosan nagy küzdelem lesz. Nagy jelentősége lesz, hogy melyik csapat tudja majd kihasználni a helyzeteit, ezért koncentrálnunk kell, persze, nem csak elöl, hanem védekezésben is. Keményen dolgozunk, nyerni szeretnénk szombaton! – nyilatkozta a zöld-fehérek játékmestere, Isael a fradi.hu-nak.

"Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Groupama Arénában, hiszen közel 3 éve nem szenvedett hazai pályán vereséget a bajnokságban a Ferencváros. Ugyanakkor tavaly tavasszal mi nyerni tudtunk ott a Magyar Kupában, ebből mindenképp erőt meríthetünk. Azt most még nem tudom megmondani, hogy számunkra előny vagy inkább hátrány lesz az, hogy ellenfelünk a múlt héten nem játszott tétmeccset, míg nekünk bajnoki- és kupameccsünk is volt az elmúlt napokban. Nem is szeretnénk ezzel különösebben foglalkozni, mindegy, ki hogyan megy bele a meccsbe, a fontos az, hogy mi szerezzük meg a 3 pontot. Ellenfelünk keretében remek labdarúgók vannak, ha mindenképp ki kéne emelni valakit, aki szerintem a legveszélyesebb lehet, akkor Isaelt vagy Bolit emelném ki. Nem számítok sok gólra szombaton, véleményem szerint egy találat fog dönteni a 3 pont sorsáról, hiszen mindkét együttes híres arról, hogy a védelmét jól szervezi meg. Bízom benne, hogy azt az egy gólt, mi szerezzük majd" - a Vidi kapusa, Kovácsik Ádám nem számít gólesőre szombaton. (molfehervarfc.hu)

Ezek tehát a kötelező tiszteletkörök. Mivel ezen sorok írója a tradíció híve ( joe ) és eddig is kellő tisztelettel beszéltem írtam minden csapatról.  Igyekeztem részrehajlás nélkül kommunikálni minden Magyar csapatról és úgy érzem tudom kinek minek hol a helye a Magyar Labdarúgásban, egy kéréssel fordulnék a fradi.hu szerkesztőihez. Srácok fáradjatok oda az általam is a magas szintű játéktudása miatt kedvelt Isaelhez és egy atyai sallert húzzatok le neki majd karoljátok át a vállát és magyarázzátok el, hogy mi a Derbi és hogy ezt a ne keverje össze semmi mással akármi is legyen a tét, még akkor sem ha az Újpest ott van ahol van.

Ez ugyanolyan evidencia, mint hogy a Diósgyőr Borsod vezető klubja , vagy hogy a Lokit nem keverem a Balmazújvárossal, vagy hogy a Felcsút nem lesz soha Vidi, Puskás Kispest, ja és még néhány kommentátor kedvéért külön leírom…az Örökrangadó az MTK és a Ferencváros párharca.

Mindezek mellett kívánom, hogy legyen olyan a mérkőzés színvonala amilyenek az elvárások , és szórakozzon jól mindenki kinn a stadionban és otthon a fotelban.

Hajrá Magyar Foci!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!