A Semleges Térfél adásaiban, illetve a klub honlapjáról készült videóban (elérhető: ITT) többször elhangzott részünkről, hogy az ETO az egyik olyan klub, amelyik múltja, és szurkolótábora okán az élvonalba való lenne. Sajnos azonban a 2014-es Quaestor-csőd óta mintha önmaga árnyéka lenne a klub… Ennek oka talán még mindig a csődhelyzet okozta pénzügyi sokk, de most úgy tűnik, hogy a klub stratégiája sincs igazán rendben.

 

Erre a szomorú tényre a téli átigazolási időszak hívta fel figyelmünket. Azt tapasztaljuk ugyanis, hogy az utánpótlás-korú, vagy épp csak felnőttnek tekinthető játékosaikat eladják, kölcsön adják (vételi opcióval), ezzel egy időben pedig klub-idegen játékosokat igazolnak.

Tegyük hozzá; nem tudjuk, hogy az utánpótlás és a felnőtt csapat között milyen tulajdonosi állapotok vannak, és azt sem, hogy köztük milyen jogviszony van, de ha ezek a kérdések nem rendezettek, az sincs rendben! Így – a külső szemlélő számára – ez nem lehet mentség arra, amit most látunk.

Csak most télen távozott Szánthó Regő (FTC – 19 éves), Domonkos Kristóf (KFC Komarno – 21 éves), Hidi M. Sándor (Vasas – 18 éves), Kalmár Olivér (Vasas – 18 élves), akik – talán nem kell mondani – vagy máris a felnőttek között, vagy akár az ETO első osztályban szereplő utánpótláscsapataiban, illetve a korosztályos válogatottakban szerepelnek.

Talán a már említett csőd miatt még mindig akkora anyagi teher, hogy a jövőt is el kell adni Győrben? Nem feltétlen, mert közben érkezők is vannak a klubnál, akik a következők: Dobos Áron (Fortuna Sittard), Gaál Bálint (Haladás), Kun Bertalan (PSV II), Kiss Máté (ZTE), Simon András (MTK), Simon Ádám (Paks), Tömösvári Bálint (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Priskin Tamás (FTC), Fejes András (Paks).

eto cikkbe

Azt – „jó” magyar szokás szerint… - nem tudjuk, hogy az említettek mennyiért érkeztek, de azt látjuk, hogy köztük többségben vannak azok, akik nem győri kötődésűek, és életkorukat tekintve – nagy átlagban – idősebbek is, mint a távozók. És persze azt sem tudjuk…, hogy milyen rendszeres jövedelmet kell biztosítani az érkezőknek. Ez sem mindegy, különösen a távozók bérkiadásával összevetve…

  • Véletlen, hogy Gyirmóton azt mondják, hogy ők viszik tovább az ETO-hagyományt?
  • Véletlen, hogy – a külső szemlélő számára – masszív építkező stratégiát követő Vasas két játékost is elvitt?
  • Véletlen, hogy az ETO képtelen kiverekedni magát az Nb2 mezőnyéből?

Nem, ezek egyáltalán nem véletlenek, és – mint láttuk – még csak nem is külső tényezők okozta helyzetek! Ellenben azt ki lehet jelenteni, hogy az ETO-nál egész egyszerűen nem tudják, hogy mit akarnak, merre tartanak, és mintha nem tudnának dönteni, hogy akkor most egy jó nevelő-egyesületet akarnak, vagy inkább egy olyat, ami felvevője az utánpótlás műhelyek fiataljainak!

Jó válasz az, hogy mindkettőt szeretnék? Válasznak jó, csak ott van a baj, hogy amit tesznek, az nem ezt mutatja! Tessék végre leülni egy rövidke félórára, és dönteni! Onnantól sokkal egyszerűbb lesz az élet, és akár még a szurkolók is tudják majd, hogy mihez képest értékeljék szeretett csapatukat!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!