Most azt hiszi az MLSz, hogy egy irányváltással új stratégiát épít? Csak tippelek, mert a szövetségnek nincs megfogalmazott stratégiája – ha pedig van, az minden bizonnyal a kiszámíthatatlanság jegyében fogant…

 

Miért gondolom ezt? Mert eddig próbálkozott a hazai játékosok „megtolásával”, most pedig elengedte a témát. Ha úgy nézzük, jól megtolta a hazai játékosokat, de ez csak a zsebükre vonatkozóan jelent érdemi változást. Most – és ez megint kérdés… - talán úgy gondolja a szövetség vezetése, hogy letette a voksát a válogatott mellett a „klubcsapatok, vagy válogatott?” kérdésében? Ha így van, akkor ő a „vak egy” és „vak kettő” (by Csank János) egyszemélyben!

Hogy is van ez? Csányi Sándor 2010 júliusában vette át az MLSz vezetését, amikor az Élő-ponttáblázat alapján válogatottunk az 56. helyen volt a világranglistán. Ma pedig ott tartunk, hogy 54… Ugyanez a FIFA ranglistán; 42. vs 52. Igen, közben volt egy kifutott eredmény, az Eb egy generáció leköszönése volt, de ezen kívül maradt a nagy nihil!

most cikkbe

Forrás: fifa.com

Többször hallottam már szövetségi alkalmazottaktól, hogy egy ilyen kis ország, mint a miénk, el kell, hogy döntse; válogatott, vagy klubcsapatok?

NEM TŰNT MÉG FEL SENKENEK, HOGY NEM EZ A VALÓDI KERDÉS???

Megmagyarázom! Ha a klubcsapatok mellett dönt a kicsit sem tisztelt szövetség, akkor azt kell erőltetnie, hogy a klubok minél nagyobb költségvetéssel dolgozhassanak, és a bajnokságban legyen brutális verseny. Ez nincs, mert van két-három csapat, akik a „mindent visz” kategória, a többiek pedig összességében a „futottak még” tábor.

Ha a válogatott mellett döntenek, akkor viszont nem az a megoldás, hogy magyarság-kutatásba kezdünk a földkerekség minden létező szegletében (lm.: Vinicius Pál, és társai…)! Akkor mi? – már szinte hallom a hivatalból/meggyőződésből értetlenkedő MLSz alkalamazottak hadának falkában előadott kérdését. Nos, kicsit sem kedves barátaim, a megoldás az utánpótlás!

Hogy már megint ezzel jövök? És az miért nem lejárt lemez? Egyszerű; ha jó válogatottat akar a szövetség, dél-nyugati irányba kell szétnézni! Na, nem egy adriai kaviár+csajok+fanta+buli miatt, hanem azért, mert Horvátországban pontosan ismerik a receptet arra, hogyan kell világ-elit válogatottat csinálni akkor is, ha a hazai bajnokságot szintje nem éppen a csúcsok csúcsa.

Persze ehhez valami olyan kell, amit az MLSz nem képes, vagy egész egyszerűen nem akar; igen komoly szakmai munka 19 éves korig bezárólag, majd transzfer - egy magasabb szintű bajnokságba (a recli jöhet a magyarokhoz…). Ugye milyen egyszerű? Aha, egyáltalán nem az, de ez nem mentesíti a szövetséget!

Mert mi történt nálunk? Ömlik a pénz az utánpótlásba, eredmény meg semmi! Miért? Mert a szövetség nem képes elérni a saját maga által felügyelt sportág területén olyan hétköznapi dolgokat, mint valós tudást adó szakmai képzés, érdemi számonkérés, alapkövetelmények megállapítása, és visszamérése, vagy akár a külső szakértő (DoublePass) által felvetett problémák megoldásának kikényszerítése. Persze mindez érthető, ha rémes bírókra, látszatintézkedésekre, saját pecsenye sütögetésére (és még ki tudja mennyi tökkelütött marhaságra…) fordított energia mellett nem marad már másra!

Egy magára valamit is adó testületnek ilyen helyzetben semmi más teendője nem lenne, mint visszavonulni saját szakmájába, vissza a bankba, a kertészkedéshez, vagy egyszerűen csak a meg nem érdemelt nyugdíjba! Nos, ki lép először???

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!