Az MLSz megint szabálycunamival bombázta meg a honi labdarúgást. Sajnos nem veszik észre, hogy nem az eddigi lyukas kabátot kell gombolgatni, hanem csináltatni kell egy újat – lehetőleg profi szabóval… A sok rémség közül is kiemelkedik azonban a produktivitási rendszer módosítása.

 

Nem tudom, hogy miért, de olyan, mintha takargatni szeretnék a határozat pontos szövegét, ugyanis a szövetség doku-tárában csak ennyit találni a témában:

ELN-8/2020 (01.30.) számú határozat

Az MLSZ Elnöksége elfogadta a Produktivitási Szabályzat előterjesztés szerinti módosítását. A jelen határozat elválaszthatatlan mellékletét képező Szabályzat 2020. január 31. napján lép hatályba.

Nos, az előterjesztés szövege, és az elválaszthatatlan részként megjelölt melléklet egész egyszerűen nincs fent a dokumentumok között, a témáról csak a Nemzeti Sport cikke tud annyit, hogy:

„… egy fiatal játékos pályára lépéséért önmagában még nem fog pluszpénzt fizetni az MLSZ, csak akkor, ha az adott meccsen a fiatal játékossal felálló csapat pontot is szerez.”

Magyarul: ha fiatalt (vagy fiatalokat) szerepeltet egy csapat, azzal eleve kockáztatja a győzelmet, de ezt a kockázatot az MLSz még megfejeli azzal, hogy a korábban általa hozott, a fiatalok játéklehetőségét támogató szabályt úgy módosítja, hogy a támogatás elvesztését is kockáztatja a klub (amennyiben fiatalokat léptet pályára…).

Eddig a fiatalok szerepeltetésének kockázatait pénzügyi kompenzációval támogató MLSz most kifejezetten büntet! Ez mi, ha nem gyorsöblítés??? Vagy talán most van az a pont, amikor az állami akadémiai rendszerből kikerülőket – bosszúból, mert kivették a kezéből ezt a területet… – nem akarja beengedni a szövetség a felnőtt csapatokba?

Nem tudjuk, de azt már igen, hogy ez egy végtelen nagy hiba! És a sokadik…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!