Megkezdte a tavaszi idényt a DAC, a sárga-kékek a sok sebből vérző Szenicét fogadták vendégül. Az Erdőhátiak komoly problémákkal küszködtek a téli felkészülés során. A venezuelai tulajdonos megszakította a klub anyagi támogatását, helyette egy cseh érdekeltségnek adta el tulajdon jogát, legalább is az utóbbi napok erről szóltak. A csapat így egy fiatal kerettel érkezett Dunaszerdahelyre, így sokan azt várták, gólfesztivált is rendezhet a DAC.

Az első félidő nagy meglepetésre több szenicei helyzettel zajlott. Az első lövést a 4. percben Baumgartner adta le, de nem találta el a kaput. A 9. percben a DAC végezhetett el egy veszélyes szabadrúgást, de Davis lövése Vorel kezében landolt. A 18. percben került helyzetbe, aki két védő között lőtt kapura, de Száraz védeni tudott. A 25. percben Fábry próbált egy lövést, de Vorel a helyén volt. Egy perccel később Baumgartner lövését kellett a kapusnak szögletre menteni. A 39. percben Olanrewaju lódult meg a bal oldalon, a köépre érkező passzát Meliš küldte Száraz kezei közé. A 41. percben ismét Olanrewaju villant, három játékost kikerülve rúgott kapura, de pontatlan volt. A 44. percben Meliš próbálkozott lövéssel, de a labda fölé szállt.

Jobban kezdte a második félidőt a DAC, a sárga-kékek az első tíz percben beszorították ellenfelüket. Az 51. percben Kalmár passza után Fábry a jobb kapufát találta el. Egy perccel később a másik oldalon Totka találta telibe a bal kapufát. A 63. Percben Moses Eneji került nagy helyzetbe, amikor egy kontratámadás során egyedül törhetett kapura, de a kifutó Száraz mellett nem találta el a kaput. A 74. percben Davis szabadrúgása után Šimič fejelt kapura, de Vorel a helyén volt. Egy perccel később Olanrewaju tört be a tizenhatosba, közeli lövését Száraz védte. A 80. percben hatalmas helyzet adódott a DAC előtt, Divković ment el a jobb oldalon, beadására Fábry érkezett, de lövését Vorel bravúrral hárította. A 87. percben Davis beadását Fábry küldte az ötösről a kapu fölé.

A mérkőzés kezdetén a B-középben a hazai szurkolók kifeszítettek egy molinót, mellyel köszönetet mondtak a nagy hirtelenséggel menesztett Peter Hyballának és edzői stábjának. Hogy valami pozitívumot is megemlítsünk, a magyarországi Schäfer András bemutatkozása mindentől függetlenül jól sikerült a szlovák bajnokságban.

koszi
fotó: korkep.sk

FC DAC – FK Szenice 0:0

FC DAC: Száraz – Kružliak, Šimić, Beskorovainyi, Davis – M. Vida – Kalmár, Fábry – Divković, Phillips (56. Schäfer), K. Vida (82. Ramirez)

Szenice: Vorel – Addo, Didiba, Mihal – Cascardo, Totka, Baumgartner, Yenne – Eneji – Meliš (90. Buchel), Akinyoola.

 

forrás: sportolunk.sk

           KÖRKÉP.SK

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!