Sokadszorra derül ki , hogy dilettánsok vezetik az MLSZ-t. A szurkolókat legtöbbször dölyfösen lekezelő szövetségi vezetők megint rossz információval szolgálhattak, vagy Csányi Sándor nem tudta értelmezni azt amit neki mondtak.  Most megint ezért pirulhat szeretett elnökünk nem kis ábrázata a nemzetközi szövetség előtt.

Munkatársaitól téves információkat kap és ezért nem egyszer kerül kellemetlen helyzetbe Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség irányítója.

Nehéz dolga van Csányi Sándornak a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) élén. A sikeres üzletember az MLSZ irányítójaként rendszeresen magyarázkodásra kényszerül és nevét kell adnia a tanácstalansághoz, koncepció nélküliséghez.

A legújabb kínos ügy a videóbíró magyarországi elindítása: Csányi Sándor bejelentette, hogy a következő idénytől a VAR segíti a játékvezetők munkáját. A játékvezetők felkészítése nem kezdődött el, a téli szünetben Törökországban és Veresegyházon edzőtáboroztak a bírók, de a VAR-ról ezeken az eseményeken nem esett szó, pedig a játékvezetőknek minimum nyolc-tíz hónapra van szükségük a rendszer megismeréséhez és megfelelő alkalmazásához. 
Lapunk kedden írásban megkérdezte az MLSZ-t, bevezetik-e a VAR-t ősztől az NB I-ben, választ cikkünk megjelenéséig nem kaptunk. Viszont az MLSZ háttérbeszélgetésén az hangzott el, hogy esetleg csak a következő bajnokság tavaszi idényétől jön a VAR. Ebben az esetben megint munkatársai húzzák rá a bohócsapkát az MLSZ-elnök fejére. Korábbi érdeklődésünkre a VAR-ral kapcsolatban azt írta a szövetség január 31-én, hogy „az MLSZ VAR projektje a folyamat összetettségének megfelelő ütemben halad.”
Csányi Sándort szövetségi munkatársai rendkívül kellemetlen helyzetbe hozták a nemzetközi szövetségnél (FIFA) is. A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség budapesti kongresszusára eljött Gianni Infantino, a FIFA elnöke. Az MLSZ hivatalos honlapján számolt be arról, hogy Csányi Sándor megbeszélést folytatott Infantinóval, és ezen azt kérte, a FIFA gyorsítsa meg a VAR bevezetéséhez szükséges engedélyeztetési eljárást. Az nem derült ki a szövetségi beszámolóból, hogy Infantino mit válaszolt, de nem ő és a szervezete illetékes ebben a kérdésben.
A VAR-ral kapcsolatos engedélyeket a sportág nemzetközi szabályalkotó testülete, az IFAB adja ki. Információink szerint  hónapokig tart az engedélyeztetési eljárás. Miért? Mert a tagszövetségeken múlik, mennyi idő alatt lehet bevezetni a VAR-t. A futballszövetségek tájékoztatást kapnak arról, milyen feladatokat kell megoldaniuk, és, ha minden feltételt teljesítettek, akkor jöhet a videóbíró. Tehát, ha nem lesz VAR jövő ősszel az NB I-ben, akkor ennek nem a FIFA vagy az IFAB lassúsága az oka, ebben az esetben az MLSZ csak saját magát hibáztathatja.

VAR World Cup 1 2100x1200A NÉMET BÍRÓK EGY ÉVIG KÉSZÜLTEK

Németországban egy évig tartott a VAR-rendszer tesztelése és a játékvezetők felkészítése. A Bundesliga élvonalában két éve van jelen a videóbíró, de a gondos előkészítés ellenére is még mindig nagyon sok vita kíséri a működését és folyamatosan változtatnak a használati szabályokon. Horvátországban a futballszövetség honlapjának beszámolója szerint nyolc hónapig készítették fel a játékvezetőket, itthon ez a felkészülés még el sem kezdődött. A VAR-rendszer teszteléséhez 50-60 mérkőzést is kell rendezni, melyek nem lehetnek tétmeccsek. 

NEM KELL TÖBB JÁTÉKVEZETŐ

A magyar élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken jelenleg hat játékvezető – vezetőbíró, tartalékbíró, két-két oldal- és alapvonali asszisztens – működik közre. A VAR bevezetése után nem lesz szükség az alapvonalon játékvezetőkre, a videóbírói feladatokat két főnek kell ellátni, tehát a játékvezetői létszámot nem befolyásolja az új rendszer elindítása, csak át kell csoportosítani a bírókat.

focibíró.hu nyomán

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!