A másodosztály csodákra képes! Most éppen a Vasas mutat be valami olyat, amit régen nem láttunk. Talán még a Honvéd élvonalbeli produkciója valami hasonló, de ott mintha nem lenne kifutása a történetnek, mert olyan régiókba ért a kispesti alakulat, ahonnan most nem nagyon látni a továbbiakat. De ez nem így van az Nb2-ben! A Vasas mintha bejelentkezett volna a feljutásra esélyesek közé!

 

Persze ezzel óvatosan kell bánni, hiszen még mindig 9 pont a lemaradásuk a feljutást érő második helyezettől, és a közvetlenül előttük álló Siófok egy meccsel kevesebbet játszott. Mint arról mi is beszámoltunk, a Vasasnál az új tulajdonosok érkezésével nagy terveket fogalmaztak meg, amiben rövid távon (idén, vagy jövőre) a feljutást fogalmazták meg, hosszabb távra pedig a fiatalok beépítését a felnőtt keretbe. Mindkét célkitűzés látszott is az átigazolási piacon; a felnőttekhez érkezett Feczesin, Vernes, valamint Jova Levente - mint tapasztalt "öreg harcosok, a fiatalabbak között pedig említhetjük Ujvárosi Ádámot Debrecenből, Kalmár Olivért (kölcsönbe, de vételi opcióval), valamint Hidi M. Sándort. Egyedül Csató Martin az, aki a maga 25 évével inkább a közép-korosztályt jelenti, de kétségtelen tény, hogy benne is lehet potenciál.

A Vasas most éppen a Tiszakécskét verte 3:1-re Feczesin három góljával, de a csapatban helyet kapott a már említett Hidi M. Sándor (18), Kovács Milán (20), Terbe Botond (19). Lakatos Csaba és Hinora Kristóf a maguk 21-22 évével már szinte korosnak számít mellettük. Persze Balajti, Fecze, vagy Szatmári 30 felettiek, de azért jól látszik, hogy a stratégia mentén haladnak - és még az eredmény is jön! Ez a cikk nem arról szól, hogy felmagasztaljuk a Vasas vezetését, és nem is arról, hogy ódákat zengjünk ifj. Bene Ferenc szakmai munkájáról, mert most még nagyon friss a dolog, még azért többet kell bizonyítani, de azért mégis felvet egy kérdést a Vasas mostani helyzete:

Ezek szerint lehet egyszerre fiatal kerettel megjelenni a pályán, és eredményes focit játszani?

Most úgy tűnik, de várjuk ki a végét! Minden esetre jót tenne a magyar focinak, ha ez a kísérlet (nevezzük egyelőre így) sikerre vezetne. Látni kell ugyanis, hogy a Vasas ilyetén sikere nem csak a saját szurkolóinak adna örömöt, hanem az egész football-szakmának is egy igen komoly jelzést arra vonatkozóan, hogy pedig így is lehet. És igen, ehhez is pénz kell, de gyanúm szerint sokkal-sokkal kevesebb, mint 28-30 éves légiósok nagybevásárlásához!

HAJRÁ MAGYAR FOCI!!!

Pin It

Hozzászólások (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Hajrá, Vasas!

Balabanus
This comment was minimized by the moderator on the site

Hajrá Vasas

Balabanus
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!