Szerdán rendezik a Magyar Kupa 9. fordulójának visszavágóit. Két meccs dönt, de ezúttal voltak olyan összecsapások, amik után lehet, hogy nem is kellene a visszavágót erőltetni, míg volt olyan meglepetés is, amitől könnyen megfázhat az élvonalbeli klub harmadosztályú ellenfelével szemben. Érdekes mérkőzések jönnek, és talán nem is a tévés meccs a lesz a legizgalmasabb!

 

Nézzük sorba, hogy mire számítunk:

III. ker. TVE (NB III)-Dorogi FC (NB II) 13:00 (az első mérkőzésen: 1-4)

Jó mérkőzés lesz, de a Kerület nagy valószínűséggel nem jut tovább. Bár idegenben szereztek gólt, ami nagy előny - lenne, ha közben nem kapnak négyet. Arra, hogy minimum 3:0 arányú győzelmet aratnak, nem sok esély van, még akkor sem, ha otthon általában jó szurkolást kapnak, hiszen most délután egykor nem lesz teltház…

MOL Fehérvár FC-Újpest FC 17:30 (0-0)

Egyik csapat sincs top-formában, de a két keret közötti jelentős különbség egyértelműen a fehérváriak javára döntheti el a meccset. Amennyiben mégsem nyernének, akkor komolyabb a baj, mint gondoltuk, mert az Újpest mostanában nem muzsikál túl jól, és lassan ott tartanak, hogy el kell engedniük a bajnokságot, ha nem akarnak kiesni az élvonalból... A Fehérvár ellen nem is az Újpest, hanem önmaguk szólnak, mert mintha görcsössé kezdenének válni, mert nem nagyon megy az átállás arra a latinos focira, amit Carillo mester szeretne látni csapatától. Ezzel együtt magasan a Fehérvár a meccs esélyese.

Szombathelyi Haladás (NB II)-Budapest Honvéd 18:00 (0-1)

Bár az első meccsen - megelő módon - egyenrangú partnernek mutatkozott a vasi gárda, most sem sikerül majd nyerniük, mert - ahogy azt az első meccs is mutatta - részükről a derekas helytállástól sokkal több kell. Ezt a többletet pedig most nem látni... Ezzel együtt sem lefutott a dolog, különösen, ha a Kispest tartalékosan áll fel, mondván, hogy a bajnokságra is figyelniük kell. Nagy csata várható!

Kaposvári Rákóczi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 18:00 (1-2)

Tipikusan veszélyes eredményt ért el otthon a Kövesd. Előny ugyan, de ha az ellenfél akár csak egy gólt szerez, akkor is már továbbjutó! Azt nem tudjuk, hogy Kövesden mennyire gyúrnak a kupára, az viszont szinte biztos, hogy a Kaposvár számára a bajnokság elment, így nem lennénk meglepve, ha ezúttal minden energiával a kupára koncentrálnának. Bár a döntőig még van hátra pár meccs, de a dicsőségért minimum megérné egy jó szereplés a kupában. Erősen kétesélyes a meccs, sok izgalom várható!

ZTE FC-Lipót Pékség SE (NB III) 18:00 (1-3)

Az odavágók meglepetés-eredménye volt a lipótiak győzelme. És egyáltalán nem kizárt a továbbjutásuk sem, mert a Zete most van annyira szorult helyzetben a bajnokságot tekintve, hogy akár el is engedje a kupát! Ha ez döntés kérdése (ezt nem tudjuk!), akkor egyértelmű, hogy a bajnokság mellett döntenek, mert a másodosztályba visszakerülni sokkal nagyobb anyagi áldozatot jelentene, mint egy esetleges kupa-kiesés. A nagy kérdés az, hogy miként is gondolkodnak Egerszegen!

Paksi FC-Pécsi MFC (NB III) 18.00 (2-1)

A Paks otthon játszik, de ő szintén veszélyes eredményt ért el... Igen, van egy kis előnyük, de... Ők sem lehetnek nyugodtak az Nb1-es helyezésük miatt, de náluk azért kissé más a helyzet! Böde eltiltás miatt nem játszik bajnokit, így még jól is jön egy kupameccs, és általában is úgy tűnt az első meccsen, hogy a Paksnak sikerül a továbbjutás. De ez nagyon nem biztos, kétesélyes ez a meccs is!

Felcsút-Békéscsaba 1912 Előre 18.00 (3-0)

Itt nincs kérdés, Felcsúton elég lenne a másod-harmad csapatot pályára küldeni. Ez nem a Békéscsaba lenézése, hanem annak a ténynek a rögzítése, hogy ilyen mélyről, idegenben teljesen elképzelhetetlen a továbbjutásuk. Hozzá kell még tenni, hogy Felcsúton kimondott cél, hogy nemzetközi porondra lépjenek, ennek pedig talán a kupa az esélyesebb útja - pedig a bajnokságban is bőven megvan még a matematikai esély az EL-re.

Dunaújváros (NB III)-MTK Budapest (NB II) 18.00 (0-3)

Itt sincs sok kérdés: az MTK magabiztosan vezeti a másodosztályt, így talán megengedhetik maguknak, hogy a kupát is teljes erőből tolják. Azt nem tudni, hogy egy esetleges kupagyőzelem mennyire lenne jó a klubnak (nem valószínű, hogy ez sikerülne, csak teoretice), de egy jó szereplés biztosan nem lenne rossz beugró az ősszel minden bizonnyal újra az első osztályban folytatandó bajnoki küzdelmekhez.

Végül a továbbjutók (tipp):

Dorog (NBII), Fehérvár (NBI), Honvéd (NBI), Kaposvár (NBI), Lipóti Pékség (NBIII), Paks (NBI), Felcsút (NBI), MTK (NBII)

Szerencsére a meccsek a pályán dőlnek el, így minden csapat szurkolója reménykedhet!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!