„Felipe kezdeményezte szerződése felbontását – számolt be az ügyről a Nemzeti Sportnak még januárban Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. – Azt mondta, nem akar máshol futballozni. Ha esetleg meggondolja magát, és mondjuk a nyáron mégis a folytatás mellett dönt, tegye. Ha viszont már most tavasszal is játszani akarna – hangsúlyozom, erre egyelőre nincs lehetősége –, azt becsapásként fognám fel.”

 

Az idézet a nemzetisport.hu-n jelent meg. Révész Attila sokat bajlódott a korábban fogfájás miatt a felkészülésre hetekkel később érkező kapussal, aki egyébként igen jó szolgálatot tett csapatának – már amikor éppen Kisvárdán volt…

Érdekes jelenség volt az Nb1-ben, mert mindin meccsen színpadra illő alakításokat mutatott be, és – most bebizonyosodott – ezt a pályán kívül is képes bemutatni. Nem tudjuk, hogy mi állt a háttérben, amikor éppen a foga fájt, de gyanítható, hogy már akkor sem mondott teljesen igazat.

És hogy miért tartotta meg akkor Révész Attila? Nem tudható, pedig ő aztán nem éppen arról híres, hogy simulékony természetével belopja magát játékosai szívébe! Kemény fickó, aki nem rejti véka alá a véleményét. Ennyire benézte volna???

Ma már mindegy, de azért az egészen világos, hogy az ilyen, és hasonló esetek nem példa nélküliek. Furcsa, hogy sok esetben mintha nem lenne eszköz a klubok kezében, hogy jogaikat érvényre juttassák, mintha a játékosok diktálnának… Akkor, amikor – mint tudjuk… - nem éppen a szegénységi küszöbön élnek az élvonalbeli klubok alkalmazottjaiként!

Nem akarok általánosítani, mert minden bizonnyal egy kisebbségről beszélünk, amikor a Felipe-féle színészlegendákról van szó, ugyanakkor jó pár esetben felvetődött az is, hogy ezek az esetek nem pontosan úgy zajlanak le, mint azt mi a médiákból megismerhetjük. Miután a magyar foci pénzügyei nem nyilvánosak, csak összeesküvés elméletet gyárthatunk; talán könnyebb így a transzferekből származó pénzeket eltüntetni?

Ez kérdés, nem kijelentés, és azt sem gondolhatjuk, hogy az adott esettel kapcsolatban felmerülhetne egyáltalán kérdésként is, de az – mint az ilyen esetek is mutatják! – nem ártana némi transzparencia a magyar fociban… Igen, ez egy kiragadott szituáció, de van még ilyen; mit, mire, miért, kire költenek a klubok, miért nem fontos a szurkoló, vagy fontos, csak nem tudunk róla? De van még ezer kérdés, ami csak azért hangzik el, mert a foci egy szűk kör játékszere…

Felipe meg nem is érdekes, ha anno üde színfolt is volt, mostani akciójával inkább csak a maga becsületén hagyott foltot… A Kisvárda pedig ne érezze magát betalálva, a térdében fogat hordó kapusuk nem az ő szégyenük, azzal a brazil számoljon el!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!