Nincs egyszerű helyzetben a mindenkori szövetségi kapitány. Ezt – mint alapvetést – az utóbbi 40 évben bármikor elsüthettem volna, de most nem az általánosan ingatag székről van szó, hanem arról, hogy lassan kikopik alóla csapata.

 

Olyan játékosokra nem számíthat most, akik korábban stabil tagok voltak, de kb. senki nem gondolt pótlásukra, aki meg mégis, azt elhajtották gyorsan, vagy ha benézték, és a nemzet Dzsudzsijának utódját kereső MLSz alkalmazottat mégis hagyták dolgozni, akkor sem talált senkit… EZ nem Balázs hibája, hanem a magyar foci szégyene!

De most nem csak arab népek szőke kedvence a problémás (igen, problémás, mert az a bajnokság, ahol játszik, azért nem a csúcs, közel sem…), de meg kell jegyezni, hogy a nem egészen tervezett átigazolása kis pozitívumot hozott várható felkészültségét tekintve. Nem baj, ha van egy jó formában lévő Dzsudzsák a csapatban, de az már igen, ha esetében olyanról, mint forma, nem beszélhetünk…

A probléma inkább az, hogy Willi Orban épp csak elkezdte a futást sérülése után, és ha bevethető lesz a bolgárok ellen, akkor sem lesz meccsrutin, kondi meg talán még kevésbé. Óriási baj, mert a védelem még vele sem túl acélos, de van ott más baj is.

Kádár Tamás elég komolyan leszerepelt mostanság, de azt nehéz lenne megkérdőjelezni, hogy egy megfelelően edzett, és meccsterhelés mellett készülő Kádárnak bizony a válogatottban a helye! Most viszont nem csak nem játszik, hanem nem is edz felnőttekkel, a Dinamo az utánpótlásba száműzte. Ha egyáltalán ott edz, és nem távozott esetleg – amit őszintén szólva, totálisan meg lehetne érteni.

De ezzel még nincs vége, hiszen – bár a játékos felvetette, hogy talán lenne újra válogatott – Nikolic nincs megfelelő formában. És persze nem is biztos, hogy beleillik a Rossi-féle koncepcióba, ezért most Szalai helyetteseként Eppelre számít a mester, mondván, hogy Feczesint a hazai másodosztály biztosan nem készíti fel a nemzetközi meccsekre – így őt mellőzi a kapitány.

Van tehát probléma elől és hátul is, és talán Otigba, vagy Cseri képbe jöhetnek, de ők meg egyáltalán nincsenek játékban a válogatottban, ezért beillesztésük is megoldás után kiált… Az biztos, hogy papíron jobbak vagyunk a bolgároknál, de ezek az előjelek most kissé elbizonytalanítanak. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy nyernünk kell, mert ugyan manapság nem vagyunk acélosak, de az ellenfél még mélyebb gödörben van, mint mi!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!