A Magyar Kupa 9. fordulójában rendezett visszavágók döntöttek a továbbjutásról. Nem volt meglepetés, bár volt olyan, hogy a magasabban jegyzett klubnak rezgett a léc, végül a papírforma jött minden párharcban.

 

Nézzük az eredményeket:

 • III. ker TVE (NB III)-Dorog (NB II) 0-2 (0-0); a Dorog 6-1-es összesítéssel jutott tovább
 • Fehérvár FC-Újpest 1-0 (0-0); a Fehérvár 1-0-s összesítéssel jutott tovább
 • Szombathelyi Haladás (NB II)-Budapest Honvéd 2-1 (1-0); a Honvéd hosszabbítás után, idegenben lőtt góllal jutott tovább 
 • Kaposvári Rákóczi-Mezőkövesd 1-3 (0-1); a Mezőkövesd 5-2-es összesítéssel jutott tovább
 • ZTE-Lipót Pékség SE (NB III) 5-1 (2-0); a ZTE 6-4-es összesítéssel jutott tovább
 • Paks-Pécsi MFC (NB III) 18.00 1-0 (0-0); a Paks 3-1-es összesítéssel jutott tovább
 • Felcsút-Békéscsaba (NB II) 3-0 (2-0); a Felcsút 6-0-s összesítéssel jutott tovább
 • Dunaújváros (NB III)-MTK Budapest (NB II) 0-2 (0-1); az MTK 3-0-s összesítéssel jutott tovább

Igen, papírforma, de azért ki kell emelni, hogy a Honvéd idegenben lőtt góllal történő továbbjutása máris sikernek tekinthető az Nb2-ben éppen a kiesés elől menekülő Hali számára. Talán ezek a meccsek elegendő muníciót adnak a továbbiakra, és nem kell végig néznünk a szombathelyiek további lecsúszását. Persze ahhoz, hogy újra az élvonalba kerüljenek még rengeteget kell dolgozni, és még több problémát megoldani, de első lépésnek ez talán már jó lesz!

A kupa folytatásában is lesznek érdekes párosítások, így továbbra is érdemes követni az eseményeket. Nézzük, kiket sorsoltak össze:

 • Dorog (NB II)-MTK Budapest (NB II),
 • ZTE-Fehérvár FC,
 • Felcsút-Mezőkövesd,
 • Paksi-Honvéd

Az már most biztos, hogy a legjobb négy között lesz másodosztályú csapat, és - tippem szerint - ez nem lesz más, mint az MTK. Nekik is jó ez az erőfelmérő, hiszen, ha minden rendben megy, ősszel már újra az Nb1-es mezőny tagjai lesznek. És itt kell reagálnom egy nagyon jó olvasói véleményre; igen, nem kizárólag a Vasas van egy követendő stratégián, az MTK is alkalmaz tehetséges fiatalokat, akikkel sikeresen küzd meg a feljutásért, így róluk is készülök egy őket bemutató cikkel!

A többi meccset tekintve azt gondolom most, hogy a Fehérvár, a Felcsút esélyesebb, de a Paks-Honvéd párharc esetében a mostani, kicsit gyengébbre sikerült kispesti produkció elbizonytalanít. Itt sok függ attól, hogy milyen helyzetben lesz a két együttes a bajnokságban, mert ehhez mérten lépnek majd pályára „kikönnyített”, vagy éppen „fullos” csapattal.

A meccsdömpinggel megszórt február tehát a kupában ezt hozta, kíváncsian várom a folytatást!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

 1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!