Tízszeres válogatott, négyszeres magyar bajnok és kupagyőztes, a szurpekupát háromszor nyerte meg aktuális csapataival, a belga élvonalban is megállta a helyét. Pályafutása során cca. nyolcvan gólt szerzett (még több gólpasszt osztott ki!), több csapattal is a csúcsra ért! Akárhogy nézem, a most 37 éves játékos sikeres pályafutást tudhat maga mögött! Mégis így nyilatkozott: „kár lenne tagadni, hogy többet is kihozhattam volna a pályafutásomból”.

 

Miért gondolja ezt? Mert bizony korán induló pályafutása során mindig több volt benne, de mintha nem használta volna ki maradéktalanul lehetőségeit. Az okot nem firtatjuk, ugyanakkor elhisszük a játékosnak, amit magáról állít. Nézzük tehát a karrierje fontosabb állomásait!

Székesfehérváron született, így itt is kezdett focizni, de korán felfigyeltek tehetségére, és mindössze 15 évesen leigazolta az MTK. Szintén tőle tudjuk, hogy Fehérváron ő volt a leggyorsabb játékos csapatában, viszont mikor az MTK-hoz került úgy döntöttek, hogy megerősítik, és így elkezdett gyúrni. Ennek eredményeképpen felugrott jó pár kiló izom, de vesztett gyorsaságából. Talán túlzottan siettették fejlődését? Nem tudjuk ma már, de lehet benne valami.

Egervári Sándor – akkori MTK-edző – nem várt sokat, bedobta a mélyvízbe, de mintha ez is korai lett volna. Lehet, mert itt bizony egy több, mint egy éves pauza következett, majd pedig megérkezett a klubhoz Henk ten Cate, akitől sokat tanulhatott. Ez még mindig a múlt évezredben, 1999-ben volt. Hamburgban volt próbajátékon – azért csak nem tört meg a karrier! -, de az MTK nem engedte el. Maradt a Hungária körúton, és végül stabil csapattag lett egészen 2007-ig, amikor lejáró szerződése hosszabbítása körül komoly vita alakult ki.

cvitkovics cikkbe1

Ekkor találta meg a Loki ajánlata, így 2007-ben Debrecenben igazolt. Bár már addigra bajnokságot is nyert, mégis talán itt következett legeredményesebb korszaka. A Lokival többszörös bajnok, kupagyőztes, szuperkupa győztes lett. Sőt, Bajnokok Ligája, Európa Liga szereplésre is futotta, és a Fiorentina-nak igen emlékezetes gólt lőtt!

A debreceni évek egészen 2011-ig tartottak, amikor a belga Kortijk-hoz igazolt. Itt voltak problémás időszakok, de végül mégis megragadt a keretben, azonban az akkoriban induló belga fociforradalom elsöpörte: a hazai fiatalokat erőltették (szempontjukból nézve, milyen helyesen tették…), így vagy padozott, vagy inkább hazajött. Ezek voltak a lehetőségek…

Úgy döntött, hogy hazatér, és újra Debrecenbe igazolt. Itt megint jól alakultak a dolgok, mikor 2013 nyarán őt is beszippantotta Felcsút feneketlen bendője… Másfél évet töltött itt, majd a Vasahoz igazolt, ahol két év következett. Sikeres volt ez a „project” is, de személye körül egyre-mársa mentek a viták. Nem is annyira a szurkolók, mint inkább a klub problémázott vel, így végül kenyértörésre került sor.

Innen Siófokra vezetett útja, de fél év után ismét váltott, és Budaörsre igazolt, ahol két évet húzott le. Itt csapattársa volt Kemenes Szabolcs, aki – csakúgy, mint ő – inkább már csak levezetett, és készült az aktív évek utáni életre. Nem csoda, hogy most – a III. kerületi TVE-nél – Kemenes a vezető edző, Czvitkovics Péter pedig a pályaedző. Azért fokozatosan „vonja ki magát a forgalomból, néha-néha beszáll egy-egy meccsre, ezzel is támogatva csapatát.

czitkovics cikkbe2

Hogy mit hoz számára a jövő? Nem tudjuk, de sok sikert kívánunk neki, hiszen játékosként kifejezetten okos játékával hívta fel magára a figyelmet, és nem ártana, ha ezt kamatoztatni tudná edzőként is – a saját és a magyar foci javára!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!