Most még kissé korai lenne erre egyértelmű választ adni, de azt kell, hogy mondjam, a papírforma mellettünk szól - legalábbis az első meccsen... Aztán az Izland-Románia párharc győztese következik, és itt már jóval nagyobb a bizonytalanság! Nem azért, mintha ez nagyon távoli lenne (a bolgárok ellen 03.26-án, míg a második meccset 03.31-én rendezik), hanem ezért, mert ez a két utóbbi válogatott nem éppen a kedvenc ellenfelünk... Nézzük tehát mit látunk most, mik az esélyek?

 

A bolgár válogatott keretének értéke 32.2 mEUR, ami nem túl acélos, hiszen még a szintén nem világelső mieink értéke is 70 mEUR körül mozog. Persze ezek csak számok, a focit pedig nem ezek játsszák! Arányokat azért csak mutat valamennyire, és ha viszont a számok mögé tekintünk, akkor már árnyaltabb képet kapunk. Nálunk Orbant 20 mEUR-ra, Gulácsit 12 mEUR értékre taksálják, de Szoboszlai értéke is 15 mEUR szinten van. Ők hárman tehát a keret összértékének több, mint a felét adják! Mögöttük viszont óriási űr tátong... Sallai Roland még 4,5, de az őt követő Dzsudzsák már csak 2 mEUR értéket jelent a transfermarkt szerint, a többség pedig nem éri el a milliós szintet.

Bulgária esetében kiegyenlítettebb a dolog, hiszen legértékesebb játékosuk, Kiril Despodov értékét "csak" 4 mEUR-ra taksálják, mögötte azonban közvetlenül ott sorakoznak a Ludogorets alapemberei - mindjárt négyen! - 2,5 éa 3,5 mEUR értékekkel. Az egymilliós határ alatt kevesebb játékosuk van, tehát kimondhatjuk, hogy a bolgár játékosok körében sokkal kisebb a szórás. Így már nem is olyan egyértelmű a kép, hiszen nálunk a kezdő 11 - jó esetben is, de erről majd később! - igencsak eltérő teljesítményre képes, a bolgároknak az egységes játékra több esélyük van...

A FIFA világranglista megint csak mellettünk szól, hiszen míg mi az 52. helyen, addig ellenfelünk az 59.-en rangsorolt. Ez persze megint csak a papír, hiszen ez a különbség a pályán nem feltétlenül jelentkezik. Ezen a ponton tehát egyáltalán nem találunk olyan adatot, ami egyértelművé tehetné a párharcot.

Eddig a széles keret, és a korábbi eredmények alapján kialakított ranglista, de mi várható a kezdőket tekintve? Rossi mester komoly bajban van, mert Dzsudzsák - bár jobb csapatba igazlt - maradt egy elég gyenge bajnokságban, Szoboszlai talán még nem tudja elvinni a csapatot (nem is elvárható még!), Kádár helyzete pedig elég kétséges... Wili Orban játéka szintén kérdéses (ha játszik is, még nem lesz 100%os!), így nem csoda, hogy az éppen összecsavarozott Otigba neve is felmerült, mint lehetséges megoldás a védelem közepén. Nem egyszerű a helyzet, de talán a mérkőzés mapjáig az említettekkel kapcsolatban pozitív változások állnak be. De az idő vészesen fogy...

Bulgária válogatottja sem probléma-mentes, hiszen épp most jött a hír, hogy Despodov-ot műtik, így a Sturm Graz játékosa biztosan nem áll kapitány rendelkezésére. Így most majd a Ludogorets-különítménynek kell vállalnia a vezetőszerepet, ami most közel sem tűnik komoly problémának, hiszen a Fradi útját többször is keresztező klub az edzőváltás után sokkal jobb produkcióra volt képes. Ezt pont a Fradi tapasztalta meg, hiszen júliusban oda-vissza vereséget mért a razgradiakra, addig az EL-csoportkörben már egy vereség és egy döntetlen lett a mérleg a hazai csapat szempontjából. A Ludogorets ezzel az egyenes kieséses szakaszba jutott.

A lényeg; a razgradi szekció összeszokott, és ha játszanak mind a négyen, azzal könnyen kialakítható egy egységes, jól együttmozgó bolgár válogatott. Nálunk viszont Rossi eléggé kényszerpályán mozog, így az elején említett értékelés-beli különbség könnyen eliminálódhat! És ráadásul idegenben játszunk, mert - bár ez kérdéses volt - végül megoldják a videóbíró alkalmazását Bulgáriában. Úgy tűnik tehát, hogy az alapeseti győzelem egyáltalán nem is olyan biztos, de van egy olyan adu, amit a bolgárok semmiképpen nem tudnak űberelni!

euro2020 cikkbe

A Nemzeti Válogatott az Izland-Románia páros győztese elleni meccset már a Puskás Arénában játszhatja! Ez bizony - különösen, ha déli szomszédunk lesz az ellenfél! - nem csak a szurkolók, hanem minden bizonnyal a játékosok körében is olyan motivációt jelent, ami erőn feleli teljesítményre sarkallhatja őket! Nem is beszélve az EB-meccsekről! Ha mégsem... Erre nem is gondolok, mert a bolgárok és a következő ellenféllel szembeni meccseknek úgy kell nekimenni, hogy győzünk, és persze ezért mindent meg is kell tenni! Rajtunk, szurkolókon nem múlik!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!