Bár tudjuk, hogy minden és mindenki magyar, ami/aki a világegyetem bármelyik szegletében fellelhető - és még az is, ami nem... - ennek ellenére mégsem lesz magyar válogatott Ihor Haratin. Nekem mondjuk jobban tetszene a Harati Igor név, mint a Vinicius Pali, de a döntést nem én hoztam. És különben is olyan mindegy! Amit viszont látni kell; a szövetség mintha megirigyelte volna a klubok szabadságát a keret kialakítása tekintetében, és igazolásokkal próbálja erősíteni a keretet. Mi van???

 

A rövid válasz: Semmi van!!!

Hosszabban kifejtve pedig azt tudom mondani, már eddig is elég nagy szégyen volt, hogy a honosítás jelentette az egyedüli kiutat abban a görcsös próbálkozásban, amivel legalább valahol az 50. hely körül maradjunk a világranglistán, de most sorra jönnek a korszakalkotó ötletek: legújabban Haratin, pár nappal ezelőtt Omri Altman, és ki tudja még kik merültek fel, akikről nem is hallottunk. Ez bizony szégyen, mert - még ha tényleg rendelkeznek is magyar felmenőkkel - ezeknek a játékosoknak semmi az égadta egy világon létező közük nincs a magyar focihoz!

Ha úgy tetszik, nem a mi focink "termékei", nem itt nevelkedtek, nem ezt a kultúrát hordozzák magukban. Na pont itt a megoldás a "miért?"-re! Az van ugyanis, hogy hosszú, kitartó munkával sikerült olyan kulturális közeget teremteni a honi labdarúgásban, ami totálisan alkalmatlanná tette az ebben szocializálódottakat arra, hogy nemzetközi szinten is mérhető súlyuk legyen! Mielőtt bárki is azt gondolná, hogy derogál, ha Izraelből, vagy bárhonnan is érkezik egy-egy tényleg tehetséges játékos, aki hozzá tud tenni a produkcióhoz, el kell mondanom, hogy ezzel semmi baj nincs, a problémát nem külföldön, hanem itthon kell keresni!

Csak kérdések maradnak a végére megint, mert a sok kamut már egész egyszerűen képtelenség dekódolni, meglátni mögötte a valós tartalmat. Az ugyanis nincs! Forma az van, a magyar focit szép keretbe helyezik a csili-vili stadionok, de ezekben gyakorlatilag nem történik semmi olyan, ami nemzetközi szinten - különösen a válogatottat érintően... - bármi értékelhetőt is jelentene. Kérdéseim:

  • Mi történik itt (azaz miért nem történik semmi)?
  • Miért nincs soha felelős (miért van az, hogy20-30-40 éve ugyanazok az arcok kormányozzák a szakadék felé focinkat)?
  • Mit csinálnak az MLSz-ben (azaz miért nem csinálnak semmi érdemit)?

Bárki tudna még ezer ilyet, nem is kell ezt folytatni. És akkor most jöjjenek a honosítások? Persze, végül is mi a baj ezzel? Ha így sikeresek lehetünk kit érdekel? Megmondom; azokat, akik valaha láttak még (élőben, vagy felvételeken) nagyon is érdekli, hogy mi történik itt, azok igen is megkérdőjeleznék az ilyetén sikerek sportszerűségét, a bajuk meg "csak" annyi lenne, hogy ez nem magyar foci... Mert az mostanság már nem csak tüsszög, vagy beteg, de még nem is haldoklik, hanem úgy ahogy van halott!

De akkor minek egy szövetség? Nem inkább emlékbizottság kellene?

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!