Mező Szabolcs olvasónk készített egy statisztikát amelyben rávilágít miért nincsenek nemzetközi mércével mérve versenyképes labdarúgóink. Bejegyzését változatás nélkül közöljük a szerző engedélyével.

Hétvégén összedobtam egy statisztikát arról hogy Magyarországon és az összes többi szomszédos országban az első osztályú bajnokságokban hány percet játszottak 21 év illetve az alatti játékosok összesen, az akkor utolsónak számító aktuális fordulóban. (február 14-17 között, ez alól kivétel az ukrán és a szlovén bajnokság ahol az utolsó decemberi párharcokat vettem alapul) Nem néztem külön a hazai és idegenlégiósokat, és annyi csalást megengedtem magamnak hogy nem számoltam bele a mérkőzés végi pár perces hosszabbításokat, de szerintem ez nem sokat változtatna a számokon. Gondolom ezáltal egyértelmű hogy játékperceket számoltam össze.

Néhány érdekes infó: a 21. fordulóban nem játszott 21 év vagy az alatti játékos, a Fradi, a Fehérvár, a Mezőkövesd, a Felcsút, a Honvéd (első 5 helyezett) továbbá a Kisvárda, és a Kaposvár mezében. A múlt heti, azaz 22. fordulóban a Paks, Kövesd, Honvéd, Várda ismételte meg ugyanezt.

Néhány érdekesebb mérkőzés amelyen összesen többet játszottak utánpótláskorú fiatalok, mint a teljes 21. fordulóban.

Dinamo Zágráb - Eszék, Gorica - Rijeka, (CRO) Cukaricki - Crvena Zvezda, Újvidéki derbi, (SRB) Dinamo Bukarest - FCSB, (ROM) Trencsén-Nagymihály, DAC-Szenice ("SVK"), St. Pölten - Admira Wacker (AUT)

Összesen 86 csapat játszik a szomszédokban első osztályú ligában. Ebből 3 az aki nem egyetlen perc erejéig sem játszatott UP. korú fiatalt. Ez Magyarországon "csekély" 7 csapat volt.

Mindenki vonja le magának a tanulságokat.

fiatalpercek

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!