Sokszor elhangzik – tőlünk is -, hogy mintha a feje a tetejére állt volna a világ, hiszen olyan, korábban sikeres, nagy múltú csapatok, mint az ETO, vagy a Pécs évek óta olyan messze van az élvonaltól, hogy belátható időn belül ma, is nagyon számíthatunk vissza térésükre. Hol tartanak most ezek az egyesületek?

 

ETO

A bűncselekmények sorozatába keveredett korábbi tulajdonos lelepleződése után a klubot visszasorolták az Nb3 Nyugati csoportjába. Innen már a másodosztályba való feljutás sem volt egyszerű, két év kellett hozzá… És két éve éve tart, hogy nem tudják magukat feljebb verekedni, tavaly a nyolcadik helyen végeztek, 16 ponttal lemaradva a feljutó helytől. Most éppen ötödikeke, de lemaradásuk ezúttal is elég komoly; 24 forduló után máris 12 pontra vannak a feljutó Budafoktól.

 

Békéscsaba

A 2015/16-os szezonban kiestek az élmezőnyből – egy év után… - és azóta mintha belesüllyedtek volna a másodosztály mocsarába. Azóta – sorrendben - ötödik, harmadik, majd hatodik lett a csapat, most pedig egyenesen a tizedik helyen vannak… Úgy tűni, hogy a klub vezetése nem akar belevágni újra az élvonalbeli kalandba…

 

Pécs

A 2014/15-ös, Matyi Dezső nevével fémjelzett csőd után a klub egyenesen a Baranya megyei első osztályig zuhant! Ezt az akadályt simán vették, de aztán megakadt a szekér, és most az Nb3-ban vitézkednek. Az első két évben második helyen végeztek, tavaly már csak tizenegyedikek lettek a tizenhatos mezőnyben, most viszont feljutásra állnak! A Szentlőrinc ugyan tapad rájuk, de most talán végre legalább a másodosztályig feljutnak. Volna miért, hiszen a Mecsek alján még mindig masszív szurkolótábor van!

 

Gyirmót

Ez a klub mintha a semmiből jött volna annak idején, de az igazsághoz tartozik, hogy már 2004/05-től a másodosztály oszlopos tagja volt, mire 2016-ban felkerült az élvonalba. Egy év után ugyan kiestek, de itt mintha sokkal stabilabb lenne a gazdálkodás, így ez nem rázta meg különösebben a csapatot, ma is az Nb2 élmezőnyébe tartoznak.

 

Nyíregyháza

A 2014/15-ös szezon után nagytakarítás egyértelmű vesztese a Szpari volt, ugyanis a többi kiesett/kizárt esetében tényleg nem volt rendben minden (és akkor még finom voltam…), de a nyírségiek bíróságon is megvédték igazukat. Azt ugyan nem tudom, hogy hol tart az ügy de első és másod fokon biztosan nyertek az MLSz-szel szemben. Persze jogi úton már nem lehet meg nem történtté tenni az eseményeket, ráadásul közben a megyében kinőtt a földből a Kisvárda… Ez a körülmény és a szövetséggel folytatott per a szinte biztosan a másodosztályban tartja a klubot még sokáig…

 

Balmazújváros

Porból lett és porrá lett… A semmiből építették fel a klubot, és mint később kiderült, nem is volt mögötte semmi, csak a Tao-pénzeket forgatgatták „ügyesen”, és az erőn felül támogató önkormányzat tartotta a víz felett a klubot. Mikor ezek az alapfeltételek megszűntek, vagy legalábbis már nem lehetett tovább fejni sem egyik, sem másik tehénkét, a kártyavár összeomlott, és most ott tart a dolog, hogy a másodosztályban sem játsszák le meccseiket…

Talán nem is említettem minden klubot (Kecskemét, Vasas, Pápa, Hali pl.), de látható, hogy többségében nagy gondokat okozott a kiesés, így aki az élvonalba való feljutásról álmodik, az nem árt, ha egy reális tervet tervet a fiókjában arra az esetre is, ha kiesne… De ugyanez érvényes a most stabil Nb1-esnek tűnő klubokra is; nagyon csúnyán pofára lehet esni…

Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Kérem, hogy legközelebb nézzétek már át a cikkeket, mielőtt kiteszitek azt a nagyvilágba!
Tele van helyesírási hibával!

Takács László Attila
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!