Avagy; Szeretni, ahogy csak az MLSz tud... A szövetség működtet egy klubot, mely jellemzően a válogatott meccsekre történő jegyváltásban jelent segítséget. Ez egy jó kezdeményezés, de megint van egy pár olyan körülmény, ami miatt mégsem kerek az egész történet...

 

Nekem az átruházással kapcsolatban vannak kérdéseim, mert itt olyan szabályokat látok, mintha kicsit fordítva ülnének a lovon (szokás szerint...). A "Játékszabályzat" tartalmazza a szurkolói klub működésének alapelvet. Itt olvasható a következő mondat az átírással kapcsolatban:

" Az MLSZ Szurkoló Klub keretében a Magyar Felnőtt Válogatott hazai mérkőzéseire vásárolt jegy és bérlet átírható más szurkoló nevére. Ennek részletes szabályait lásd itt. Az átírásnak nem feltétele, hogy a kedvezményezett szurkoló az MLSZ Szurkolói Klub tagja legyen."

Ezek után egy részletezés következik arról, hogy a jogosulttól függően milyen árkülönbözetek lehetnek az átírás során, és arról, hogy ezeket a különbözeteket hogyan kezelik. Ez eddig rendben is van, de azért nekem mégsem tiszta a dolog... Ennek oka, hogy szabályként a "Kedvezményekről" hivatkozás alatt azt olvasom, hogy:

"A jegykedvezmény keretében az MLSZ Szurkolói Klub tagjai automatikusan 20% kedvezménnyel vásárolhatnak belépőket a magyar válogatott hazai mérkőzéseire. További kedvezményt jelent az MLSZ Szurkolói Klub tagjai számára, hogy először ők vásárolhatják meg a jegyeiket, így klubtagként nagyobb eséllyel juthatsz jegyhez a kiemelt érdeklődésre számot tartó meccsek esetében is!"

Ahha... Ha tehát nem vagyok tag, de mégis elsőbbséggel akarok jegyet venni, nem kell mást tennem, mint egy klubtagot közbe iktatni; ő a sor elejéről könnyen a jegyhez jut, én pedig átveszem tőle - természetesen a különbözetet (20%) megfizetve. Nem tudom, hogy ebben az esetben ez mennyire korrekt azokkal a szintén nem szurkolói klubtagokkal szemben, akiknek nem jutott eszébe ilyen módon meghágni a szabályokat. De tudom; semennyire!

De - mielőtt még elhamarkodott ítéletet hoznék... - még mélyebbre ások. A "Játékszabályzat" beidézett részletében a "lásd itt:" szavak egy hivatkozást rejtenek, amiből megnyitható a "Válogatott mérkőzésekre vonatkozó névátírási szabályok" című szabálygyűjtemény. Na, nézzük, biztosan okosabb leszek! Itt találok is az átírásra vonatkozó mondatot, és mikor azt hiszem, hogy most aztán minden kérdésre választ kapok, ez jön szembe...:

"Abban az esetben, ha az átírandó jegyet vagy bérletet szurkolói kártyával és szurkolói klub regisztrációval, kedvezményesen vásárolták, akkor csak szurkolói klubtag részére áll módunkban átruházni a belépőt."

Mi vaaaan??? Ha MLSz Szurkolói Klub tag vagyok, akkor 20% kedvezmény jár, és a sorban előre vesznek azokhoz képest, akiknek nincsen jegye. Ha megvan a jegyem átruházhatom olyanra is, aki nem a szurkolói klub tagja, csak az árkülönbözeteket kell kicsengetnie a kedvezményezettnek, és övé a jegy. A bökkenő csak az, hogy ez nem így van(???).

Ja, még egy. Csengetés:

Az nem ám úgy van, hogy akkor majd én szépen jelzek és szorgos kezek átírják a jegyet! Az ún. névátírás utalvány 1.500 forintba fáj. Nincs ezzel baj, hiszen plusz-munka, amit valaki elvégez, aki nyilván nem ingyen dolgozik. A baj ott van, hogy ez az infó a sok szabályzat és ismertető, meg mifene között a legutolsó legeslegutolsó kicsiny mondata... Na meg az, hogy ez nem kerül említésre, amikor az átruházásról szólnak – a különbözet megfizetését viszont részletesen taglalják.

OK, értem, biztosan van valami jogi bizernya itt. Mondjuk például, ha eleve kizárja az MLSz a nem klubtag számára történő átruházást, akkor ez egy zártkörű klub lenne, ami számos következménnyel (adó, jog, beszámolási kötelezettség, ilyenek) járna, így viszont... Így viszont szintén zártkörű a klub, így egyáltalán nem logikus, hogy az MLSz saját szabályzati - egyetlen témán belül! - önmagukkal állnak ellentmondásban! A végén meg kell jegyeznem, hogy nekem teljesen mindegy, hogy van ilyen klub, avagy nincs, ugyanis semmiféle kifogásom nincs ellene, hogy kártyát váltsak ki, vagy akár teljes teströntgennek igazoljam magam, ahogy azt is elfogadhatónak tartom, ha a szövetség kedvezmény-rendszert üzemeltet. Egész egyszerűen csak az lenne a kérésem, hogy legalább ezt az elég szögegyszerű kérdésre alkalmazzon következetes, betartható, nem ellentmondásos szabályokat! Itt el lehetne kezdeni, aztán mehetnénk olyan bonyolultabb kérdések felé, mint például a pálya talajának hitelesítése, vagya bírói működés szabályozása!

Szurkolok, talán menni fog!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!