Utoljára írok erről a témáról, mert már nekem fáj, hogy megint ezt kell előszedni! Igen a téma az Újpest hazai meccseinek a helyszíne - megint és megint és megint... Ez a sztori egy végnélküli marhaság, egy olyan klub kálváriája, ami egész egyszerűen nem simul bele a mai magyar valóságba! Ilyen az Újpest? Nem egészen...

 

Az egész történet egyetlen emberhez köthető, aki vagy nem tud, vagy nem akar belesimulni környezetébe; harcban áll a szövetséggel, a többi klubbal, szurkolóival, de még sokszor saját játékosaival is. Anyaklubot, önkormányzatot, az NSK-t már meg se említem... Ja, meg ugye ott van a bíróság, aki jogerősen megállapította a törvénytelen működés tényét. Van még valaki? Aki netán kimaradt, jelezzen, mert ha még nem lett volna esetleg problémája Roderick Duchatelet-vel, akkor minden bizonnyal lesz!

Ami most megint kiver nem egy biztosítékot, az, hogy a csapat már nem is Kaposváron, hanem Zalaegerszegen játssza le hazai meccseit, amíg egyszer majd akad egy nyomorult gép, ami a Szusza Ferenc stadion gyepébe befonja a műanyag szálakat, amitől inkább lesz sportpálya, mint mocsaras legelő... Ez laza 230 kilométer. Ja, mit érdekel engem, hiszen úgyis bojkott van, újpesti szurkoló nem megy a meccs környékére se, ugye? Tényleg, mit aggódom ilyen apróságok miatt?

Ez így van, amíg a törvénytelen működés fennáll, nem lesz szurkoló! Amilyen az adjon isten, olyan lett a fogadj isten! Ez a mondás nyilván nem létezik arrafelé, ahol felnőtt a tulaj, de talán van más, ami jelen esetben annyit jelent, hogy távozz, amíg nem késő!!! Képzeljük csak el; megrendezik a Derbit, a két csapat pedig buszra száll, utaznak egy nagy valagot oda, meg egy legalább akkorát vissza... Tökéletes!

Miért a tulaj a hibás? Nézzük:

- Mert - érdekes módon... - amikor mások által tulajdonolt klubok esetében vannak hasonló ziccerek, akkor bizony ki tudja őket segíteni egy legközelebbi társaság. OK, utazni akkor is kell, de a lehető legrövidebb megoldás általában valahogy össze szokott jönni. De nem, az Újpestnek ez nem sikerülhet...

- De ha kicsit visszalépünk; a folyamatosan toldozott-foldozott stadion gányolása minden évben csúszik; minden évben jön valami felújítani-való, és minden évben késik a tényleges átadás! Máshol időre megvannak, vagy ha nem, akkor jön az előzőekben leírt, jól bevált megoldás. De Újpesten ez sem sikerülhet!

- Valamiért nem sikerül a szerződés-hosszabbítás a lelki terror alatt tartott játékosokkal, mert az idétlen idők óta regnáló Vignjevic-et - pedagógiai alkalmatlansága ellenére! - nem lehet, vagy nem akarják kirúgni!

Miért mindig az Újpestre jön ki a lépés? Ezen ideje lenne elgondolkodni, mert most még (kb. utolsó pillanatban) lenne lehetőség a később már visszafordíthatatlanná váló folyamatokon változtatni! Na nem arra gondolok, hogy van egy "jobb" megoldás - kikugliztam, hogy Kisvárda még messzebb van (280km.) ... Sokkal inkább arra, hogy azt az alakot, aki képtelen a legkisebb mértékben sem képes igazodni környezetéhez, okádja végre ki magából a rendszer! Vegyük észre: ez az állapot ma már nem csak az Újpestnek, hanem a teljes magyar labdarúgásnak maradandó károkat okoz!

Ui.:

Hiú ábránd azt gondolni, hogy egy cikk hatására majd valaki, aki képes hatni, egyszer csak aktivizálja magát, de a tényeket rögzíteni kell, mert még a végén bárki azt hiheti, hogy idővel majd feledésbe megy ez is... Hát nem!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!