Igen, lehet kérem itt fanyalogni, kritizálni, pofákat vágni, de igenis a magyar foci a csúcson van! Igaz, hogy ez csak egy versenysorozatra vonatkozik, de a tény az tény, úgyhogy tessék kérem abbahagyni a negatívkodást! Na ugye... okosok!

 

És igen, itt a bizonyíték! Az olimpiai éremtáblázat - férfi labdarúgásban:

olimpia cikkbe

 

OK, OK, az 1996-os olimpiai szereplésünk 24 éve volt, és már arra a részvételre is pont 24 évet kellett várni, de majd most! Most? Most... Ugyan már!

Manapság szép csendben teszi mindenki a dolgát, és nagyvonalúan megfeledkezik arról, hogy az egykoron a felnőtt válogatott belépőjét jelentő olimpiai válogatottunk valójában nem is létezik. Nem létezik, mert nincs alkalma arra sem, hogy egyáltalán létrejöjjön! A 2020-as Tokiói Olimpiára ugyanis az U21-es EB-n lehetett (volna) kvalifikálni. Nem buktunk el ezen a megmérettetésen - mondaná erre egy nagydumás emelesz csinovnyik. Igen- jön a válaszom - mert már az EB-re sem tudtunk kijutni! Az EB-szereplés persze nem garancia, mert Európából csak négy csapat jut ki a 12 csapatosra kreált olimpiai tornára, de - mint a legtöbb érmet gyűjtő nemzet! - igazán illett volna legalább közelebb lenni a kvalifikációhoz.

De nem... És persze a dübörgő emlesz média-propaganda nagyvonalú némasága mintha be is jött volna; különösebben senkit nem is zavart a dolog... Gondolom azt tartják, "Hallgatni arany!", de én sokkal inkább azt gondolom, hogy az arany akkor az igazi, ha abból érmet csinálnak. De nálunk ilyesmi szóba sem jöhet!

Mert ha esetleg szóba kerül a téma, akkor megint el kellett volna terelni a kedves érdeklődők figyelmét valami idióta ál-szabályalkotó tevékenységgel, mert még a végén belekérdeztek volna, hogy akkor mire az akadémiai rendszer, mire a rengeteg pénz, ha ott, ahol a leginkább, és legkorábban kellene jelentkeznie a hatásnak, pont ott van a legnagyobb kudarc! De ezekről nem beszélünk, mert "optimistának kell maradni", "előre nézünk", "mindig a következő meccs a legfontosabb" és persze "tanulunk a hibáinkból". Ugyan, ugyan, aki ezt a sz...rt megeszi még az minden valószínűség szerint komoly kihívásokkal küzd intellektus terén!

Még egyszer, ízlelgesse csak a nyájas beszédű emlesz:

A 2019-es U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőire 55 UEFA nemzet nevezett. Olaszország válogatottja pedig automatikus résztvevő, a többi 54 csapat kvalifikációs versenyen mérte össze tudását, hogy a fennmaradó 11 helyet megszerezzék. A magyar válogatott már a selejtezők során kiesett. A 6. csoportban a 4. helyen végzett. Ez kb. annyit tesz, hogy az U21-es korosztály Európában valahol úgy a 30-35 hely környékén lehet...

Akkor most jöhet a sikerpropaganda mindent vivő zaja! De ne maradjon ki az sem, hogy milyen nehéz kijutni, meg Európából csak négy csapat kerül ki. Azt meg egyszerűen el kell hallgatni, hogy attól a négytől még minimum 24 hely választ el…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!