Most először fordult elő, hogy az Európa Bajnokság mérkőzéseinek nem kevesebb, mint tizenkét ország ad otthont. Szerencsétlen egybeesés, hogy éppen most egy olyan - lassan világméretűvé terebélyesedő - járvány terjed, amit a sok utazással járó nagy események sokkal pusztítóbbá tehetnek. Nem, ebben most nem a FIFA, nem az UEFA, vagy éppen az MLSz a hibás ebben, de tény, hogy egyre nagyobb az esély rá, elmarad, vagy nem a tervezettek szerint zajlik majd Európa nagy focifesztiválja...

 

Most persze még nem lehet tudni, hogy milyen irányt vesznek az események, de az már most teljesen világos, hogy a fertőzés ismert gócpontjai irányába történő utazások gyakorlatilag szünetelnek - még akkor is, ha erre nézve nincs kifejezett hatósági tiltás. Európa - mint a globális utas és turistaforgalom egyik csomópontja és célja - nem képes izolálni magát, így sajnos Észak-Olaszországban máris szedi áldozatait a halálos kór... Mély megrendüléssel olvassuk a híreket, de tenni csak annyit tudunk, hogy megfogadjuk a szakértők tanácsait, közvetlen segítséget nyújtani viszont nem tudunk (nem lenne szerencsés ötlet, a hatóságok sem támogatják).

Ami a focit illeti; máris maradtak el mérkőzések! De nem csak focimeccsek, és nem csak sportesemények, hanem rengeteg olyan, tömegrendezvény, ami táptalaja lehet egy komolyabb fertőzési hullám kirobbanásának. Érthető reakció, ilyen esetben ezt kell tenni, hogy megakadályozható legyen a még nagyobb baj. Igen ám, de az Európa bajnokságot 2020. június 12. és július 12. között rendezik, és az garantált, hogy az érdeklődés, az utazások és az utasok száma minden eddiginél gigantikusabb méretet fog ölteni! Nem kell az ördögöt a falra festeni, de igenis érdemes számításba venni, hogy jelentős módosítások lesznek.

A jegyértékesítés mindent vitt, csakis sorsolással lehetett eddig jegyekhez jutni, az UEFA, illetve, akik a jegybevételeken osztoznak most vakarhatják a fejüket, mert bizony - ha halasztás, vagy helyszínváltoztatás lesz - akkor az óriási káoszt, és nem kevés anyagi veszteséget fog okozni. De ebben a helyzetben nincs helye pénzügyi megfontolásoknak, a kór megfékezése mindennél fontosabb! Ma még nem mondhatjuk ki, hogy veszélyben van ez EB, de nem szívesen lennénk a szervezők helyébe...

Szurkolunk tehát, hogy a betegek mielőbb gyógyuljanak meg, és szurkolunk, hogy a minden idők legnagyobb érdeklődése mellett megrendezendő EB sikeres legyen!

HAJRÁ FOCI!!!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!