Miért a lengyel bajnokságba igazolt Vida? Vida klubváltása kapcsán felmerül néhány kérdés. A 24 éves támadónak miért éri meg jobban Lengyelországba igazoni? Feltehetőleg az ott várható fizetést az Nb1 vezető klubjai is ki tudnák fizetni. Az átigazolási összeg sem jelenthetne akadályt  ami 700.000 Euró.

 

Vida saját bevallása szerint fejlődni akar és válogatott akar lenni. Talán egy lengyel klubból hamarabb lehet majd válogatott? Ennyivel előrébb jár szakmailag a Piast Gliwice? 

A Transfermarkt információi szerint a DAC 700 ezer euróért vált meg játékosától. Ebből kifolyólag jó üzletnek bizonyult Vida Kristopher klubváltása, főleg ha a portál információi szerint a játékos ingyen érkezett Dunaszerdahelyre. Természetesen a 700 ezer eurós vételár világ viszonylatban elenyésző összeg, viszont a szlovák bajnokságban komoly összegnek számít.

A 24 éves támadó 2016 nyarán érkezett Dunaszerdahelyre, korábban a holland De Graafschap együttesénél szerepelt. A jelenleg is zajló idényben 19 mérkőzésen 7 gólt szerzett, ezzel ő volt a DAC legjobb góllövője. Három és fél év alatt a DAC színeiben 124 mérkőzésen lépett pályára és ezeken 32 gólt jegyzett.

Majd az idő választ ad ezekre a kérdésekre, de azért joggal merülhet fel a kérdés, miért igazolnak a vezető klubok Vidánál  drágábban névtelen légiósokat. Főleg azok a klubok ahol álítólag a filozófia része a magyar tehetségek csapatba illesztése. Dehát mi csak tudatlan szurkolók vagyunk....

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!