Nagyon örülünk annak ha valamelyik olvasónk kedvet kap a publikáláshoz. Természetesen szívesen adunk teret leírásoknak meccsbeszámolóknak, statisztikáknak, mindennek aminek köze  van szerelmünkhöz a focihoz.  Facebookcsoportunkból már többen is küldtek cikket íme a következő a statisztikák szerelmeseinek. Köszönjük Hasinak a munkát és reméljük minél többször tud időt szakítani ilyen cikkek írására.

 Újabb statisztikával jöttem elő, előző munkám mellé egy összehasonlítás. Törtem pici fejem, hogy mégis milyen bajnoksággal hasonlítsam össze az NB1-et a fiatalok szerepeltetésével kapcsolatban, de mivel a bajnokság derekán vagyunk úgy gondolom még korai összehasonlítgatni még szintén be nem fejezett bajnokságokkal, majd akkor amikor ezek véget érnek, amikor bizonyítványokat osztogatnak az európai bajnokságokban.
Viszont valahol már osztottak félévi bizonyítványokat, ahol a bukott diák kiesett, míg az eminens tanuló felléphetett a következő lépcsőfokra. Ezek a nemzetközi küzdelmek, a Bajnokok Ligája, és az Európa Liga csoportkörös mérkőzései. Nézzük meg hogy a BL-ben milyen arányban játszanak utánpótláskorú játékosok!

Nosza!

11bajnokok ligája2231

 

00000u212230

Beszédes a különbség.
Európa, és a világ legnagyobb presztízsű ligája, 32 csapattal, 96 csoportkörös párharccal. Európa elitje küzd a végső győzelemért, amivel Európa és a világ királyává válhat. Természetesen vannak csapatok, akiknek ajándék a BL., és nincsen sok esélyük beleszólni a végjátékba, más csapatoknak viszont szinte kést szorítanak a torkukhoz, mert egy gyengébb szereplés az állásukba is kerülhet.

Mi a végeredmény? Egy Bajnokok Ligája csoportkörös mérkőzésen az utánpótláskorú játékosok csapatonként átlagosan 126 percnyi játékidőt kaptak, míg a magyar bajnokságban a 22. fordulóig bezárólag 50 percet. 3 csapat volt, aki nem szerepeltetett fiatal játékost, míg szintén 3 volt, ahol 90 perc alatt volt a végösszeg. Egyetlen-egy magyar csapat van, aki a BL. átlag felett szerepel a fiatalok játszatása terén, ez pedig a Zalaegerszeg.

Mi a tanulság? Ezt válaszoljátok meg ti, továbbá az MLSZ, és a klubok emberei, alkalmazottai. A viszont biztos, hogy a magyar labdarúgás óriási bajban lesz, ha alig lesznek honi játékosok, akik majd átveszik a stafétabotot az öregektől.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!