Újabb gyöngyszem egyik olvasónktól! A szerző: Ladislav. Már most jelzem, jön a folytatás is! Téma: a válogatott, és annak lehetséges összetétele. Íme:

Március 26. 20:45, valószínűleg sokan már a sorsolás után ráfeszültek a bolgárok elleni Play-off meccs időpontjára.  Na de megéri ekkora feneket keríteni egy találkozónak? Megéri, újra egy egész nemzetet feltüzelni, hogy ha nem sikerül, akkor utána lehessen kikre ujjal mutogatni…?

A Tegnapi nap egyik - ha nem legnagyobb - híre Kádár Tamás Kijevből történő távozása volt… azt lehetett tudni, hogy Tamás és (volt) csapata között az utóbbi időszakban szépen szólva se volt éppen a legrózsásabb a helyzet. És hogy miért is lehet akkor érvágás a „koronás” országba történő igazolás? Nem, nem vagyok irigy (na jó, de… de ki nem lenne?)  csak egyszerűen kezd kifogyni belőlem a remény… A remény, ami az őszi selejtezők alatt akárcsak egy hullámvasút közlekedett, hol nőtt, hol lecsökkent…

Ennek apropóján elkezdtem gondolkodni, hogy vajon hogyan lehetne egy kevésbé sebezhető csapatot összerakni olasz fejjel. És rá kellett jöjjek, hogy bizony nagyon nem lesz könnyű dolgom…
Alapul megpróbáltam a selejtezőkben látott csapatot venni, kibővítve egy-két esetleges taggal.

Kapusok: Ezen az egy poszton mondhatni van a legkevesebb gond, Gulácsi nagyszerűen véd, a BL mellett a Bundesligában is kirobbanthatatlan a lipcseiek kapujából, ám ha mégis lenne valami baj, akár Kovácsik, akár Megyeri Balázs kerülhetne be szerintem. Dibusszal semmi bajom, csak nagyon kiszámíthatatlan válogatott szinten…


Védők: Na itt kezdődnek a bajok, már az ősz végén tudtuk, hogy az óriás egyik szemére meg fog vakulni, amikor kiderült, hogy Orbánt műteni kell… Szerencsénkre Baráth Botiéknál ma/holnap kezdődik az új szezon, így neki remélhetőleg nem lesz gondja összeszedni magát.

milesz cikkbe

Na de kit lehetne még középsővédőnek? Fiolát, Otigbát? esetleg Pávkovicsot? vagy Viniciust? Akárhogy is nézzük szerintem az utóbbiban van a legtöbb tapasztalat, és lenne a legjobb opció, Otigba még épülget, Pávkovicsot meg nem éppen egy ilyen meccsen kéne a nagyok közé avatni… Ám cserének biztos megemlíteném Szalai Attilát, aki cipruson játszik (ha éppen nem halasztják el a fordulókat) a stadionavatón mutatott alázata és játékintelligenciája tetszett.

Szélsőhátvédek: Talán a felkészülés egyik legnagyobb meglepetése a Hangya-Rossi páros találkozása és „nézőpont” rendezése volt… ami egyfajta kényszerhelyzetnek is befogható, hiszen szélsőhátvédet mint fényes nappal csillagot lehet találni… Korhut hiába játszik külföldön számomra hiányzik belőle a tűz, és a teljes alázat…  Nagy Zsolt nem a legütőképesebb, látszik, hogy nincs tapasztalata… Bese az ellenpélda… hiába játszik külföldön már 4. éve számomra kint léte óta nem tudja azt hozni, amit még az MTK-ban vagy a kiigazolása körüli időben várt el az ember. Fiola, régen megmondom őszintén nagy kedvencem volt, egy külsőre szerény, alázatos srác, aki sokszor akaratán felül teljesítve csúszott-mászott a pályán. ám valószínűleg a sérülése, illetve a környezetváltozás megtörte és azóta megbízhatatlanabb… max csereként kényszerhelyzetbe dobnám be. A sort Lovrencsincs Gergő zárja, a szélsőből „átképzett” jobb hátvéd. Amit nem tud technikai tudásával, azt kompenzálja akaratával és küzdésével, egy igazi vezér... Sajnálom, hogy nincs jobb hátvéd, mert akkor Gergőt talán támadásépítésbe jobban be tudnánk vonni, de kinek mi jut…


Okkal írhatjátok, hogy „hát, de kihagytam Langot” Lang Ádám évek óta nem éri el a válogatott szintet! Egy olyan mértékű csipanyílás történt ennél a fiúnál, ami nagyon elvitte… Koncentrációhiány, formahanyatlás stb… Ha rajtam múlna, inkább állnék be én, mint sem őt behívjam.

Folytatás következik!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!