Lehet rajta gúnyolódni de Détári talán az utolsó amolyan igazi világsztár magyar futballista akit tényleg jegyeztek, világválogatott is volt. Mostanában tele volt a sajtó azzal, hogy alkoholproblémái vannak , hogy átverték a tervezett focisulival. Pro és kontra cikkek ezzel kapcsolatban ki mit ígért és mit tartott be. A lényeg azonban elmaradt. Détári esélyt kért, hogy segíthessen. Most végre úgy látszik otthonra talált az ötlete úgymond az álma. Mi is adjuk meg neki az esélyt hátha sikerül ...lejjeb már úgysem nagyon van útja a Magyar Futballnak.

 Sokan szánakozva tekintenek rá. Sokan árulózzák én mégis tisztelettel tekintek fel rá. Még nem az edzői hanem a labdarúgó teljesítménye okán, és azért is amikor Kubatovék miatt pl Csepelre látogatott a Tábor, Döme velünk tartott, ott volt velünk. Egyszer talán majd hálásak leszenek azok a srácok akikkel most foglalkozik .Kis áttekintés miket is nyilatkozott mostanában Döme.

"- Tényleg nem követi az NB I-t?

- Nem vagyok benne a futballban – felelte Détári. - Nem hiszem, hogy nekem kellene elmondani, mi történik itthon. Inkább mondják el azok, akik benne dolgoznak. Nekik kell számot adni arról, miért tart itt a magyar labdarúgás.

- A válogatottat sem nézi?

- Marco Rossival nagyon jó viszonyban vagyok, játszottunk egymás ellen, és a kapcsolat megmaradt. Neki nagyon drukkolok! Nehéz dolga lesz, mert a kulcsemberei jelenleg sorra kiszorulnak a csapataikból, nem játszanak, és így nehéz lesz nekivágni az Eb-selejtezőknek. Marcóval elkezdődött egy nagyon jó munka, de sajnos elvesztettünk egy évet. Sokkal előrébb tartana a válogatott, ha őt előbb kinevezzük.

- Milyen szerepben térne vissza a magyar futballba?

- Szeretnék gyerekekkel foglalkozni, létrehozni a Détári focisulit. Egyetlen gond, hogy Budapesten nincs olyan létesítmény, ahol elkezdhetnénk.

Amit Dárdai Pál most mondott, azt én tíz éve szajkózóm: a 6-12 éves gyerekekkel kell foglalkozni.

Amit abban az időszakban nem tanulnak meg, azt nagyon nehéz lesz fejleszteni. Azt látom, hogy néhány utánpótlás csapatnál 22-24 éves edzők dolgoznak. Õk hol futballoztak? Hogy tudják bemutatni, mondjuk a lövő cselt? A gyereknek az kell, hogy beállítsd a lábát, így tartsd, úgy tartsd, ez erről szól. Itthon van nagyjából 120 pro-licences edző, aki jelenleg nem dolgozik a magyar labdarúgásban. Miért nem lehet ezeket az embereket az utánpótlásba irányítani?

- Az MLSZ szakmai bizottsága, Dárdai Pállal és Szabics Imrével legutóbb éppen a 6–12 éves korosztály tehetséggondozásáról beszélt. 

- Kicsit rossz irányba mentünk el. Dárdainak, Lőwnek és Szabicsnak megvan a saját munkája, ők nem nagyon érnek rá arra, hogy a magyar labdarúgás problémáit megoldják. Azokat az embereket kell megtalálni, akik itthon vannak.  

- Kikre gondol?

- Annak idején sorra engedték külföldre a magyar labdarúgókat. Az volt a cél, hogy ha évek múltán hazatérnek, a tapasztalatokat itthon hasznosítsák. Nagy AntiKiprich JózsiKovács KálmánVincze Pilu és még sorolhatnám a neveket. Közülük ki dolgozik most a magyar labdarúgásban? Ennyire jók vagyunk, hogy őket félre lehet rakni? Egy gyerek hazamegy a suliból, kimegy térre, és kérdezik tőle, ki az edződ? Nekem Kiprich Józsi. Uh, mekkora focista volt. Neked? Gipsz Jakab. Azért ez nem mindegy.

Nem engedték be Kispesten

Détári Lajost a Honvéd egykori játékosát novemberben nem engedték be a Magyar Futball Akadémia átadóünnepségére Kispesten. Nem ő volt az első, akivel ez történt, egy másik legendás focistánk, Göröcs János is így járt korábban Újpesten.

"Nem azt mondom, hogy ismerjenek fel, hiszen nagyon sok év eltelt – fogalmazott Détári. - Fiatalabbak a beengedők, nekik az számít, hogy a felmutatott kártyával bemehetek vagy sem. Inkább azt kérdezem, az MLSZ miért nem tud kiadni az egykori válogatott játékosoknak egy olyan állandó belépőt, amit minden hazai pályán elfogadnak? Akkor nem lenne ilyen gond."

ripost.hu

 

Détári: A magyar futball nem kér belőlem

Három napnál többet nem töltenék el egyetlen első osztályú csapat kispadján sem, mert vagy kirúgna a tulajdonos, amiért megmondanám a magamét, vagy én borítanám rá az asztalt, hogy ne pofázzon bele a melóba

„Nem szeretek könyörögni azért, hogy beengedjenek valahová. Nem értem, hogy az MLSZ miért nem ad egy olyan állandó, minden pályára érvényes belépőt azoknak, akik sokat tettek a magyar labdarúgásért” – mondta Détári, aki azt is elmesélte, hogy miként jutott ki a Frankfurt–Chelsea Európa-liga-elődöntőre.

„Csütörtökön ültem a kedvenc kávézómban, de jó lenne a helyszínen nézni az Eintracht meccsét, kitelefonáltam, aztán mondták, küldik a repülőjegyet, foglalják a szállást, szeretettel várnak. A frankfurti stadionban egyébként az 1959-es bajnokcsapat tagjainak, amelyikben Sztáni Pista is ott volt, külön VIP-termük van, valami hihetetlen szeretettel fogadják és veszik körül őket. Így kell megbecsülni a múltat. Nem pedig úgy, hogy elfelejtenek, leírnak, és megbélyegeznek bennünket” –mondta Détári, aki az 1988-as Német Kupa-döntőben a Frankfurt győztes gólját szerezte a Bochum ellen.

index.hu

Détári Lajos: "Hallom, van egy lista, ki lehet edző ma Magyarországon"

"Hazudtak, és becsaptak. Ezért nincs Détári focisuli." - mondja Sinkovics Gábor harmadik kérdésére adott válaszában Détári Lajos, majd így folytatja: "Megvolt a helyszín, az egykori kispesti Gránit pálya, amely ma Tichy Lajos nevét viseli. Zajlottak az egyeztetések, ám a kispesti önkormányzatnál a döntéshozók folyamatosan húzták az időt. Nincs ezen mit szépíteni, össze-vissza hazudoztak nekem."

"Ha én választhatnék, akkor egy NB III-as csapatnál vállalnék munkát, ahol szabad kezet kapok, és nem szólnak bele a játékoskeret összeállításába, a taktikába, a munkámba. Három napnál többet nem töltenék el egyetlen elsőosztályú csapat kispadján sem, mert vagy kirúgna a tulajdonos, amiért megmondanám a magamét, vagy én borítanám rá az asztalt, hogy ne pofázzon bele a melóba... Egyébként meggyőződésem, hogy le vannak osztva a lapok, folyamatosan hallom, van egy lista, ki lehet edző ma Magyarországon... Tudomásul kell venni mindenkinek, hogy a magyar labdarúgás immár Ciprus, Albánia szintjén van. Vagy alatta."

eurosport.hosszabbitas.hu/

 

Amit Dárdai mondott, azt én tíz éve szajkózom

„Szeretnék gyerekekkel foglalkozni, létrehozni a Détári focisulit. Egyetlen gond, hogy Budapesten nincs olyan létesítmény, ahol elkezdhetnénk. Amit Dárdai Pál most mondott, azt én tíz éve szajkózóm: a 6-12 éves gyerekekkel kell foglalkozni” – mondta a bulvárlapnak. Détári ezzel utalt Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzőjének többször hangoztatta gondolatára, miszerint a futballoktatást be kell vinni az általános iskolába, illetve az említett korosztályra kiemelt hangsúlyt kell fektetni. 

„Amit abban az időszakban (utalt Détári a 6-12 éves korra) nem tanulnak meg, azt nagyon nehéz lesz fejleszteni” – tette hozzá, egyúttel megjegyezte, hogy olyanoknak kellene foglalkozniuk gyerekekkel, akik meg tudják mutatni számukra a technikai feladatok. Arról is beszélt, hogy a Pro-licences (legmagasabb edzői képesítés megnevezése Magyarországon) trénereket az utánpótlásba kellene irányítani.

A Magyar Labdarúgó Szövetség legutóbb (újra) felállított szakmai bizottsága, amelyben Dárdai Pál és Szabics Imre is helyet kapott, épp a 6-12 éves korosztály tehetséggondozásáról beszélt. Ezzel kapcsolatban Détári megjegyezte: „Kicsit rossz irányba mentünk el. Dárdainak, Lőwnek és Szabicsnak megvan a saját munkája, ők nem nagyon érnek rá arra, hogy a magyar labdarúgás problémáit megoldják. Azokat az embereket kell megtalálni, akik itthon vannak. (...) Annak idején sorra engedték külföldre a magyar labdarúgókat. Az volt a cél, hogy ha évek múltán hazatérnek, a tapasztalatokat itthon hasznosítsák. Nagy Anti, Kiprich Józsi, Kovács Kálmán, Vincze Pilu és még sorolhatnám a neveket. Közülük ki dolgozik most a magyar labdarúgásban?”

promotions.hu/

 

Óriási fordulat Détári Lajosnál: itt dolgozik a magyar fociért

Hajdani világválogatott labdarúgónk egy ideje körön kívül került a magyar fociban, információink szerint autókkal kapcsolatos vállalkozásban tevékenykedik. Február 8. óta azonban már ő az Újlengyeli Diáksport Egyesület labdarúgó-szakosztályának szakmai vezetője, amely így immár UDSE – Détári Focisuli néven működik. Döme régóta dédelgetett álma volt, hogy az akadémiai korosztályok előtt, 6 és 12 év közötti gyerekekkel ismertesse meg a sportág alapjait. Ez sok hiábavaló próbálkozás után, most vecsési otthonától mintegy félórányira, Újlengyelben jött össze.

Múlt szombaton aztán a focisuli Facebook-odalán volt olvasható:

„Kedves Szülők és Gyerekek!
Az Újlengyeli Diáksport Egyesület Labdarúgó szakosztálya szerződést kötött Détári Lajossal vezetői munkakörben. A következő időszakban UDSE-Détári focisuli néven utánpótlás korosztályú fiatalok (fiúk és lányok) oktatását és nevelését tűztük ki célul a labdarúgás adta kereteken belül, annak minden eszközét felhasználva (már óvodás kortól).”

ripost.hu

 

Mit mondhatnánk...Mi drukkolunk Dömének hátha a sok csalódás és valljuk be sikertelen edzői szerepvállalások után megtalálja a saját útját. 

Hajrá Magyar Futball!

 

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!