A hétvégi Hoffenheim – Bayern meccset fél órára félbeszakította a bíró, mert olyan transzparensek jelentek meg a vendég-szektorban, amit a Bundesliga szabályai nem engednek meg. Sokan eddig olvassák a híreket, esetleg még azt is, hogy ez egy kemény anyázás volt… Itt elkönyvelik; a szurkoló mind balhézni jár a stadionba! Nos, akkor ezt itt tovább kell olvasni!

A német labdarúgás utóbbi időkben tapasztalt sikerei nem kis részben annak köszönhetők, hogy a Budesligát sikerült egy tőkeerős, ugyanakkor oligarcha-mentes bajnoksággá tenni. A németek ugyanis felismerték, hogy az egyszemélyi tulajdonú klubok jelentős anyagi és erkölcsi kockázatot jelentenek! Ennek érdekében hozták meg az ún. 50+1-es szabályt.

Ez azt jelenti, hogy a csapatokba befektetők bármilyen tulajdoni aránnyal is rendelkeznek a csapatokban, a klub irányítása – szavazati jogok által – 50+1%-ban az anyaegyesületeknél marad! Márpedig ez utóbbiak klasszikus egyesületek, azaz, nincs többségi tulajdonos, hanem a tagok összessége (azok szavazatai által) a tényleges irányító entitás.

Nos, most az történt, hogy a Dietmar Hopp, az az SAP alapító-tulajdonosa – áthágva a szabályokat - jogi machinációkkal magához ragadta a többségi irányítást. Magyarul; ellopta az egyesületi tagoktól a klubot! Hogy világosabb legyen; elvette a klubot a szurkolóktól! És nem ő az első… Az RB Leipzig esetében a Dietrich Mateschitz, a Red Bull lötty gyártója rabolta el a klubot…

bayern cikkbe

Nos, a szurkolók összefogtak a szabályok megszegői (!!!) ellen, tüntetésük semmi egyéb, mint arra tett kísérlet, hogy kikényszerítsék a mindenkire érvényes (!!!) szabályokat! Ugye, hogy ez már így teljesen más? Nos, milyen is a szurkoló?

Az ügy hazai vonatkozása: a sporttörvény úgy rossz, ahogy van, mert nálunk még csak kísérlet sem történt arra, hogy a profi foci klubjaiban az egyesületek maradjanak, az egyesületek vezetését pedig már régen kisajátította néhány semmirekellő alak… Ideje lenne elgondolkodni ezeken a kérdéseken is!

A rögtönítélő félinformációk fejcsóváló birtokosainak ajánlok egy gondolatot:

Dícséretes a Bayern szurkolóinak szolidaritása!

A Bayern vezetőinek – akik minden szinten elítélték saját szurkolóikat – pedig üzenem:

Csak ezért, mert az SAP milliárdjaival támogatja a bajor klubot, nem kötelességük védeni a szponzor tulajdonosának törvénytelen tetteit!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!