Az Nb1 23. fordulója utáni edzői nyilatkozatoknál egyesek megint csapágyasra járatták a bullshit generátort, míg mások – már-már meglepő módon! – egész reálisan értékelték csapatuk teljesítményét. Talán el kellene engedni azt a gondolatot, hogy egy edzői nyilatkozat a munkahely megtartására irányuló kampánybeszéd…

 

Ferencváros – DVSC: 2-0

Szerhij Rebrov:

„Láthatták, hogy egy nagyon nehéz pályán játszottunk és a gyors gól is segített minket. A második félidőben a két gólon kívül is kialakítottunk helyzeteket. A pálya nem tökéletes kondíciói is hátráltattak minket, de ettől függetlenül egy jó csapat ellen nyertünk.”

Vitelki Zoltán:

„… bosszús vagyok, mert két elkerülhető gólt kaptunk, ami egyrészről kommunikációs hibából adódott, másrészről védekezésben vétettünk olyan hibát, amit a Ferencváros könyörtelenül kihasznált. …Papíron gyengébb csapatok is könyörtelenül kihasználják sajnos ezeket a hibákat, erre oda kell figyelni.”

Rebrov nem látta el jelzős szerkezettel csapata szerzett gólját, ami megfelelő önmérséklet, de nem tudta türtőztetni magát, amikor a nem éppen kiforrott csapatjátékért külső körülményt (pálya talaja) okolt. Vitekivel most nem értek egyet, mert az elkerülhető gól az nem születik meg… Nem kell a szerencse – illetve annak hiányára – fogni a dolgot! Egyébként pedig a (ön)gólszerző ugyan Kinyik Ákos volt, a legnagyobb „érdem” azonban Nagy Sándor kapusé, aki testcselével lehetetlen helyzetbe hozta védőjét. És a folytatás se jobb, „A papíron gyengébb csapatok…” kezdetű mondat a „Jövő héten majd javítunk” egy modernebb verziója…

 

Fehérvár – Kaposvár: 3-0

Joan Carrillo:

„Fejlődünk napról-napra, örülök annak is, hogy lassan visszatérnek a sérült játékosok. Most a jövő hét miatt ismét fontos szerepe van a regenerációnak, hiszen Zalaegerszegen és a Pancho Arénában is fontos találkozó vár ránk.”

Disztl László:

„…sajnos a 2. percben gólt kaptunk, aztán jött az öngól is. … Végiggüriztük a meccset, próbálkoztunk, de az elején már elveszítettük a mai párharcot.”

Carillo-nak nem kellett bullshit-elni, de mégis sikerült… Nehéz helyzetből indult, de végül sikerült behúzni; a következő két meccsen kötelező győzelmet már előre beharangozta, mint a világ legnehezebb megmérettetési… Miért??? Egyszer jó lenne, hogy Waltner Róbert is nyilatkozna, mert Disztl Péter nem annyira hiteles ebben a szerepben… És persze ezt sikerült tetézni azzal, hogy a kapott gólok az smafu, de a második félidei melóra gólt érdemeltek volna. Én meg azt  meg azt mondom, hogy még mindig nem pontozásos…

 

Mezőkövesd – ZTE: 1-2

Kuttor Attila:

„A ZTE jó időben szerezte a góljait, mi pedig hiába próbáltunk meg mindent, ma semmi sem sikerült. A játékosaim ugyanazt megtették, mint az elmúlt hetekben, így nem tudok rossz szót mondani rájuk.”

Márton Gábor:

„Amit elterveztünk, azt maximálisan megpróbálták megvalósítani a játékosaim, nagy öröm, hogy ebben a nehéz sorozatban, ahol három pontokat kell szereznünk, ilyen fontos győzelmet arattunk.”

Kedves Attila! Ha a játékosaid azt hozzák, mint az előző meccseken, akkor nem ez az eredmény… Persze, biztosan futottak, hajtottak, de itt is igaz; csak melózni nem elég, értelmesen kell hasznosítani az energiákat! És persze kíváncsi lennék, hogy az öltözőben mi hangzott el… Ez egyenes beszéd, nyilván egy győzelmet nem kell magyarázni. Sőt! Még azt is elhiszem akár, hogy az edző munkájának eredménye mindaz, amit láttunk. De ehhez azért még kell pár meccs, ami majd meggyőz…

 

Honvéd – DVTK: 0-4

Pisont István:

„A kiállítások után felborult minden, anarchia alakult ki. Sajnálom a történteket, valami nem passzolt ma. Döntő volt Moutari kihagyott helyzete, akkor még vissza tudtunk volna jönni. Boldog vagyok, hogy szeretett klubom kispadján tudtam bemutatkozni az NB I.-ben, de a heti munka, a keret kialakítsa, az összeállítás, a cserék túlmutattak a hatáskörömön.”

Feczkó Tamás:

„A következő mérkőzéssel foglalkozunk, továbbra is az a célunk, hogy stabil középcsapat legyünk, de ahogy a szurkolók, mi a legjobbat szeretnénk kihozni ebből az évből. Gratulálok Kispest legnagyobb királyának, hogy végre odakerült, ahová kell, de ez nem az ő csapata volt. Majd akkor szidják a szurkolók, ha a saját csapatával kap ki.”

Pisont vagy bemutatkozott, vagy nem… Értem ezalatt; ha már egyszer a padon van, akkor – ha övé a döntés, ha nem…- vállalni kell, ami azzal jár. A kiállítások már régen értek – sőt már a korábbi meccseken is ott lett volna a helyük, lehet, ezzel kellene most foglalkozni. Minden elismerés Feczkónak azért, mert – a fentiek ellenére! – megvédte edzőkollégáját! És alighanem igaza is van, mert arról nem Pisont tehet, hogy úgy kell meccselnie, hogy nem ő dönt! De ezért nem ő a hibás, így nem őt  kell szidalmazni…

 

Újpest – Felcsút: 2-3

Nebojsa Vignjevic:

„Óriási előnyt adtunk ellenfelünknek ezzel az ajándék góllal, amit pár perccel a kezdés után kaptunk. Innen sikerült visszakapaszkodnunk, 1-1-re egalizáltuk a meccs állását. Kialakítottunk helyzeteket…”

Hornyák Zsolt:

„Előnybe kerültünk, de visszahoztuk az Újpestet a saját hibánk miatt, ott mérges voltam a csapatra. Nem úgy sikerült az első félidő, ahogy elterveztük.”

Vignjevic mást is mondott, de ebből elég ennyi is… Távozni kellene, nem nyilatkozni! Hornyák mester azt találta mondani, hogy a hibák saját maguk okozták??? De kérem, ez itt az Nb1, legközelebb gondolja meg jól, hogy mit mond! Ha meg elvonatkoztatok a lábilabda posványától, azt mondom, hogy ez korrekt volt!

 

Kisvárda – Paks: 2-0

Bódog Tamás:

„Lehetett látni a vágyat, az akaratot a játékosokban, hogy márpedig igenis gólt lövünk. Rendszert váltottunk, veszélyesebbek voltunk akkor, amikor átálltunk két csatárra.”

Osztermájer Gábor:

„A mai mérkőzésen tompán futballoztunk. Ugyanabban az összeállításban játszottunk, mint a múlt héten, ugyanabban a rendszerben és ugyanazt kértem a fiúktól is.”

A két nyilatkozatból az jött le, hogy az egyik csapat tudatosan készült ellenfeléből, és a meccs állása függvényében játékrendszert is tudtak váltani. A másik viszont azt gondolta, hogy ami jó volt az előző héten, az majd most is működik… Hááát… Nem! Így, nem is olyan meglepő az eredmény! Bódog Tamás felé azért megjegyzem, hogy „rendszerváltás” és játékrendszerváltás” között komoly különbség van, de ez legyen a legnagyobb tévedése!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!