A másodosztályban a 26. fordulót játszották. Az élen a helyzet változatlan, de ezúttal necces volt a Budafok meccse, mert már a 26. perben emberhátrányba kerültek Vaszicsku Gergő kiállítása okán. Márpedig, ha ezt a Csaba ellenei meccset nem hozzák, akkor a Vasas már csak hat pontra lett volna (győzelme esetén), ami már tényleg lőtávolság, hiszen még mindig 12 forduló van hátra.

De nem így történt! A Budafok emberhátrányban megfordította a meccset, és a 77. percben már 3:1 arányban is vezetett. A vége aztán 3:2 lett, mert a vendég csabaiak a 90. percben Gréczi révén szereztek még egy gólt. Maradt tehát ez előny, ami egyre közelebb hozza a budafokiak számára ez élvonal lehetőségét.

Az MTK ezúttal nem kapott különösen komoly feladatot, a mostanság feltűnően gyenge Tiszakécskét fogadta. Ennek ellenére nem lett nagy gólarányú győzelem, mert bát már 2:0-ra vezettek a végén, a 90. percben Gréczi meglőtte a vendégek becsületgólját. Milyen furcsa véletlen! Ez a Gréczi nem az a Gréczi, hiszen a Hungária körúton Gábor János, Budafokon pedig Márton Péter jegyzett találatot!

mtk aszfalt

A lényeg, hogy az elején nem változott semmi, hacsak az nem, hogy az ETO, és a Gyirmót mintha kiszállt volna a felkerülésért vívott harcból. Az ETO-t a Vasas, míg a Gyirmótot a Budaörs hagyta pont nélkül. A Csákvár viszont feljövőben van, azonban az ötödik helyen álló csapat már 14 pont hátrányban van a gyengébb felkerülőtől.

A másik vége a tabellának már sokkal érdekesebb, még ha az itt vitézkedő csapatok nem is mutatnak olyan tényleg nézhető játékot, mint amit a Vasas-ETO meccsen láthattunk. A Balmaz már rég kizárásra került, a Vác menthetetlen, így már csak egy kieső hely elkerüléséért meg a harc az alsóházban, azonban itt van bőven jelölt, különösen, mert a Hali most kézzel-lábbal igyekszik menekülni, és most a Dorog ellen sikerült is egy soványka, de három pontot jelentő győzelmet aratnia.

hali dorog

24 pontjával már csak egy ponttal marad le az előtte álló Tiszakécske mögött, de a Barcika, és a Szolnok is csak három, míg a Dorog öt pontra áll a szombathelyiek előtt. Az említettek közül bárki kieshet még, nem lehet lazulni, az egyszer biztos! Ezt talán most csak a 8. és 13. hely közöttiek engedhetik meg maguknak, illetve azok, akik még feljebb vannak, de nem feltétlen akarják az élvonalat.

A másodosztály tehát érdekesen alakul, az elején és a végén is nagy harc várható még, ezért továbbra is érdemes lesz követni az eseményeket!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!