Kedden és szerdán (március 3.-4.) rendezik meg a Magyar Kupa negyeddöntős párharcainak első mérkőzéseit. Érdekes találkozók jönnek, ugyanis van pár csapat, ahol erős kérdés, hogy matekozni fognak inkább, vagy játszani? Nézzük, miért ez a kérdés!

Először a kínálat:

Kedd:

Felcsút - Mezőkövesd 18.50

Szerda:


Dorog (NB II) - MTK (NB II) 14.30
Paks - Honvéd 18.00
ZTE - Fehérvár 20.00

 

Felcsút - Mezőkövesd:

Érdekes meccs lesz, mert a bajnokságban a két csapatot mindössze három pont választja el egymástól a Kövesd meglepetésszerű ZTE elleni, hazai pályán elszenvedett veresége, illetve a Felcsút Zalaegerszegen az Újpest ellen rendezett meccsén aratott győzelme után. A matek ott van, hogy ha a kupagyőztes a bajnoki küzdelmek első három helyezettje közül kerül ki (esélyes erre a kupában még állók közül a Fehérvár, a Mezőkövesd és a Felcsút...), akkor a bajnoki negyedik is indulhat az Európa Ligában. Kérdés, hogy melyik csapat akar bajnoki ágon Európába kerülni, és melyik célozza meg inkább a kupagyőzelmet. Mindkettőben van kockázat, nem kérdés, különösen akkor, ha belegondolunk, hogy a kupaküzdelmekben esetleg fásultabbá váló ellenfeleket surranópályán beelőzi a mostanában egyre jobb formában játszó Diósgyőr, a kupában meg később ennek a párharcnak a győztese nem hódítja el az aranyérmet...

Ha ezeket a lehetőségeket végig gondoljuk, akkor - szerintem - még most kell eldönteni a kérdést, mert később már nem lesz sok lehetőség a hezitálásra. A magam részéről azt gondolom, hogy a Diósgyőr (vagy más csapat) negyedik helyére igen kicsi az esély, így az marad a kérdés, hogy ki lehet a kupa végső győztese, aki persze ott van az első háromban... És erre milyen esély mutatkozik. Ez utóbbi kérdés szempontjából a ZTE - Fehérvár párharca dönt majd első körben. Nézzük tehát!

 

ZTE - Fehérvár:

A Fehérvár most ugyan kapott egy kis esélyt a sorstól a Mezőkövesd képében, akik győzelemmel zártak a Fradi ellen a 22. fordulóban, de a látszólagos három pontos hátrány az inkább kilenc... A Fradi két elmaradt meccsének ellenfelei most reálisan nincsenek olyan formában, hogy megszorongassák a zöldeket. Bár még van tíz forduló, bízhatnak a szerencsében, de a sorsuk - a bajnokságot tekintve! - nem az ő kezükben van. De! És ez nagyon fontos! Ha a közönségüknek, a klubvezetésnek, valamint a régi-új edzőnek, Carillo-nak egy kicsit is meg akar felelni a csapat, akkor a kupát mindenek elé helyez (a bajnoki dobogóhoz egy relatív haloványabb produkció is elég lehet).

A másik oldalon pedig az van, hogy éppen kezd kicsit beindulni a szekér a bajnokikon (nagy meglepetésre a Mezőkövesdet győzték le a hétvégén!), így náluk véleményem szerint nincs matek! Azaz van; az Nb1 finanszírozási szempontból sokkal jobb, mint a másodosztály, egy esetleges kiesés - az egyéb költségeket is ide számítva - mindent visz, top-prior a bajnokság tehát!

 

Paks - Honvéd:

Az igaz, hogy a kispesti együttes is éppen úgy 33 ponttal bír, mint a DVTK, de játékuk most mintha éppen lecsörömpölőben lenne, így kisebb az esélyük egy esetleges negyedik helyre a bajnokságban. De soha nem lehet kizárni semmi, hiszen a Honvéd a rossz bajnoki kezdet után produkált már nagy szériát! Ezzel együtt is azt gondolom, hogy most a Paks egész egyszerűen nincs abban a helyzetben, hogy megengedheti magának a kupában való szereplés luxusát. Hasonlóan a ZTE-hez, Pakson is a bennmaradás az elsődleges cél, így aztán - hacsak a Kispest nem engedi el a kupát, de miért tenné? - nem fogadnék nagy tételben a tolnaiak győzelmére/továbbjutására.

Nagy kérdés persze, hogy Sannino hiányában mit tud majd a csapat, mert a Diósgyőr ellen totál elvesztek, és egy ilyen játék akár még a mostanság gyengélkedő Paks ellen is kevés lehet. De ez sem változtat véleményemen; ha Pakson döntési pozícióban lennék, most elengedném a kupát.

 

Dorog - MTK:

A másodosztály két csapata közt óriási a különbség, és most náluk nem nagyon kell az egyéb dolgokon gondolkodni; az MTK minden bizonnyal bajnokként feljut az élvonalba, a Dorognak pedig még kicsit necces lehet a vége, hiszen a kieső helyen álló, de most éppen feltámadóban lévő Hali előtt csak öt pont az előnye - miközben még 13 forduló van a bajnokság végéig. Adott tehát egy jobb, és jobban játszó MTK, valamint adott egy kicsit már-már kellemetlen helyzetbe kerülő, döcögősen produkáló Dorog.

Itt a továbbjutás nem tűnik különösen kétségesnek, de az könnyen elképzelhető, hogy az MTK a kupát arra fogja használni, hogy a fiatalokat szerepeltesse, de nem tudom, hogy mennyire lenne cél a kupagyőzelem. És - valljuk be! - nem is lenne szerencsés az Nb2-ből indulót delegálni az európai kupaküzdelmekbe (még akkor se, ha egy-egy másodosztályú meccs színvonala bőven eléri az élvonal szintjét).

Nálam tehát az jött ki, hogy - így előre, a párharcok első meccse előtt! - a Fehérvár, a Honvéd, valamint az MTK tagja lesz a legjobb négyesnek. Persze ez nyilván feltételes, de hogy mellettük a Felcsút vagy a Mezőkövesd lesz a befutó, arra csak egy nagyon halovány esélyű sejtést tudok csak; a Felcsút lesz az a bizonyos negyedik az MK-ban. Így - ha tovább gondoljuk - akár még egy Fejér-megyei döntő is lehet... De az még messze van, meglátjuk!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!