A válogatott elemzését folytatja Ladislav.

 

Múltkor ott hagytam  abba, hogy a védőszekciót vettem alapul. A mai írásban a középpályáé és a támadó részlegé lesz a főszerep.
Középpálya: Talán mondhatni a kapus mellett ez az a része a csapatnak, ahol a legtöbb választási lehetősége van a kapitánynak. Felfogástól függetlenül tudja alakítani csapatot. Az utóbbi időkben leginkább a Pátkai - Nagy szűrő duó volt legjobban foglalkoztatva, aminek alapszinten megvoltak az előnyei is, ám mikor lesérültek (egymás után természetesen) fejtörést okozott illetve nem tudták olyan szinten hozni az elvártat mint a mester szerette volna. Szűrő pozícióban még Vida Máté illetve ha a szükség úgy hozza akkor Kovács István illetve Gazdag Dani is el tudna „dolgozgatni” ám valószínűleg ő nekik nagyobb hasznát vennénk a támadásépítésben. És ahogy végig néztem a honi bajnokság jelenlegi helyzetét maximum még Sigér Dávid és Iszlai Bence neve merülhet(ne) fel.. de Sigért nem érzem annyira biztosnak míg ezen kívül Iszlait se biztos hogy egy ilyen „sorsdöntő” meccsen kellene élesben letesztelni.

Ami öröm, hogy Pátkai játszik és jó formában is van, és Ádi is játszik így valószínűleg megvan a két szűrőnk. Két szélre a végre ismét játszó Sallait illetve a Kovács/Holman duóból valakit raknék, bár Holman nálam nagy kérdés.. szép bemutatkozás ide vagy oda.. az a sokszor nemtörődömség amivel játszik egy meccsen nem tudom mennyire lenne megengedett.. ugyanez Kleinheisler esete.. őszintén amióta Eszéken van alig hallok felőle valamit.. Pedig ő is jól indult ☹ … Akit szintén sajnálok az Varga Roli, akiből simán lehetett volna még több . Illetve bízok Holenderbe de úgy érzem vele maximum csereként fogunk tudni majd számolni. Támadó középpályás pozícióban egyértelmű a helyzet, legalábbis papíron Szoboszlai lenne, bár őszintén szólva Kovácstól többet láttam az elmúlt időben címeres felsőben.. Foghatjuk ezt arra, hogy Dominik fiatal, de aki viszont BL meg EL meccseken tud brillírozni azon nem hiszem hogy ekkora teher lenne az „idegen „közeg.. 


Balázs…Balázs… mit kezdjek veled? … Őszintén szólva nálam nem nagyon lennél ott már egy jó ideje a válogatott még csak közelében se… nem , nincs nekem se bajom veled mint ember.. Egyszerűen neked ennyi volt.. elfogytál..  aki a magyar2 szintű bajnokságban játszik az ne akarjon az Európa-bajnokságon is játszani… pláne csk - ként úgy hogy nem bír végig 90 percet.. Ha már a kapitányokban, szövetségben nincs annyi, benned lehetne, hogy fogod és végre belátod hogy ennek nincs sok értelme.. lassan teljesen fék leszel a csapatnak…bár mennyire fáj is ezt leírni.. Köszönj el, amíg még nem túl késő… Gera nem akarta megvárni , míg lefütyülik a szurkolók(bár nála nem lett volna ilyen ) de ti lehet addig feszítitek a húrt..
Helyette ugyanitt „fiatal” sikerorientált (alig használt) tehetség eladó… Na jó ez így ebben a formában nem igaz, de ott van például Nagy Dominik, aki ha lehet nem a világ legerősebb bajnokságában, de az arabtól mérföldekre levő(nem csak távolságban) görög ligában rúgja a bőrt.

Na de térjünk át a válogatott másik sarokkövére, a csatárposztra.. Túlságosan Szalai központúvá vált az elmúlt években a csapat? Ennyire kedvenc Ádám?
A válasz egyértelmű.
Nincs jobb.. És nem, nincs bajom Ádámmal, sőt kifejezetten példaképem, de lássuk be sajnos nem a válogatott jövője.. Na de ki lenne a jövő?
Az elmúlt években sajnos nem sok ilyen jövőkép volt akiből lett is valaki(egyenlőre) Nálam az első számú egyértelműen Balogh Norbi lett volna, aki Sallai Roland útvonalán indult Palermóból ciprusra, ám jelenleg mentálisan zavarog az angol kettőben lévő Hull city kispadján.. vagy a magyar gólkirály Eppel? aki hiába kapott lehetőséget egy oroszok elleni öngólon kívül sokra egyenlőre nem vitte válogatott szinten?
És az a baj, hogy hiába reaktiválná az ember Feczesint vagy Bödét ők se lesznek már fiatalabbak… és sajnos elfáradnak, fizikumba se ők a legerősebbek.. Szalaiba is szerintem max 2-4 év van még(és akkor nagyon nagy vonalú voltam) de az is lehet sok..
Remélem valahonnan előtűnik egy újabb Szoboszlai féle csoda, és helyreáll ez a probléma is.
 
Az én kezdőm tehát:
Gulácsi
Lovrencsics, Baráth,Vinicius, Hangya
Nagy, Pátkai
Sallai, Szoboszlai , Kovács
Szalai

És hogy jelenleg kit tudnék még elképzelni? Az a nagy bajom, hogy nagyon kevesen vannak akiknek a neve egyáltalán felmerülhetne.. Cseri öreg.. Bódi az öröktehetség aki soha se tudta beváltani a reményeket, Berecz, Nagy Dani, Radó esetleg? Vagy talán ha tartja a javuló formáját akkor Molnár Gabi?
Guzmics és úgy néz ki, hogy Kádár is kigolyózza magát a pixisből.. Bár ha úgy nézzük ’16-ban mind kettő játékosnál megvolt a válogatott csúcs..
Ez még mind a jövő zenéje az fix…
De hosszú távon még mindig nincs megoldás. legalábbis mi nem látjuk… vagy lehet mégis van?
Ti hogy látjátok?

Pin It

Hozzászólások (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Vida Kristopher,Torvund Alexander vagy esetleg Csoboth Kevin kipróbálása?
Bár utóbbi 2 még csak 19 éves.

Laci
Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!