Kezdhetném azzal, hogy „már akkor igazam volt, amikor még be se jöttem”…, de nem teszem, mert nagyon nem tetszik, hogy a korábbi cikkem (ITT) megállapításai mintha totál ülnének az ETO vonatkozásában. Az akkor öngyilkosnak titulált stratégia bizony könnyen önmegsemmisítő lehet… Mi történt?

Az ETO óriási tervekkel, és nem kisebb elánnal kezdett bele a téli igazolási periódusban egy olyan csapat építésébe, ami akár majd jó lehet az élvonalba is. Ehhez kerestek egy olyan edzőt, aki szintén bizonyított az Nb1-ben – a transzfer időszak végeztével – halálosan komolyan gondolták, hogy a feljutásért mennek tavasszal. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy az egész mehet a kukába…

A minden előzmény nélkül kirúgott Boér Gábor egy fiatal, ámde sikeréhes edző, akitől nem állnak távol az innovatív megoldások, és jól kezeli az Nb2-ben kötelező jellegű „fiatal-szabályt”. Ezt bizonyítja, hogy ősszel 60%-os volt a téli erősítések előtti Rába-parti csapat (20 meccs – 36 pont), míg tavasszal eddig Kondás Elemérrel 20%-ra (!!!) esett vissza, ami azt jelenti, hogy azutóbbi 6 meccsen összesen 2 döntetlenre futotta 4 vereség mellett…

Itt valami nagyon nem kerek!!! Van két megoldási lehetőség. Az egyik magyarázható a határ közelségével, ami ugye azért fontos, mert a környező országok mindegyikében létezik sportfogadás… Ezt a lehetőséget nem taglalom, lelkiismereti dolog, de azt tudom, hogy az ilyen utat választókra előbb-utóbb lecsap a sors keze! Ezt meg itt lezárom, mert szót sem érdemel!

A másik megoldás az, hogy:

  • A fiatal, sikeréhet edzőt lecserélték egy már bizonyított (???) trénerre,
  • A fiatal, sikeréhes játékosokat pedig lecserélték sokat bizonyított (???) játékosokra…

Na, erre mondtam én, hogy öngyilkos stratégia!!! Mert bizony Kondás Elemér nem nagyon bizonyított még, inkább csak megpróbálta Herczeg András művét valahogy tovább őrizgetni, de amikor már önállóan kellett volna cselekedni, továbbgondolni a játékot, fejleszteni a Lokit, akkor bizony beletörött a bicskája. De ezt nem tudták Győrben? Nem követték az eseményeket?

Az érkező játékosok élvonalban kipróbált figurák, akik nem véletlenül szerződtek a másodosztályba; vagy egész egyszerűen nem élvonalbeli játékosok már eleve, vagy levezetnek már inkább, vagy mindig is alibisták voltak… De megint megkérdezem; ezt nem tudták Győrben? Nem követték az eseményeket?

Másképpen fogalmazva; ha előre tudták, hogy nincs igazi sportszakmai cél, hanem valami teljesen mást akarnak elérni, akkor miért kellett nagy garral kijelenteni, hogy az élvonalért mennek tavasszal? Miért kellett behülyíteni a szurkolóikat? És most miért csodálkoznak, ha széttépett bérletek repkednek be a pályára?

Ennyit a kipróbált szakemberekről és játékosokról. Ma már a vak is látja, hogy ezek felett eljárt az idő, nincs már olyan, hogy valaki levezetésképpen még csúcsra viszi a másodosztályban vitézkedő csapat. Szerencsére (a győriek szerencsétlenségére) elmúltak ezek az idők, a fiatalok végre bizonyítanak. Itt az élő példa!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!