A Nemzetek Ligája sorsolás után Marco Rossit kérdezték arról, hogy mit szól a csoporthoz. Hogy mit gondol, az egy más kérdés, de szerintem ő is pontosan azt gondolja, mint mindenki más; esélytelen! Legalábbis a mostani állapotok szerint… Nézzük a nyilatkozatot!

„Számunkra most természetesen a március végén esedékes mérkőzések a meghatározók, hiszen azokon vívhatjuk ki az Európa-bajnoki szereplést, a Nemzetek Ligája második kiírása még a jövőt jelenti. Ami a sorsolást illeti, nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond a csoport erősségéről. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B-ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat.”

forrás: mlsz.hu

Először is egy jó kis bullshittel máris megpróbálta csökkenteni a jelentőségét a dolognak, hiszen „mindig csak a következő meccsre koncentrálunk”, és az most éppen a bolgárok elleni Európa-bajnokság részvételért játszott meccsek lesznek.

De lépjünk túl ezen, mert ezek csak amolyan töltelék-szövegek. A lényeg az, hogy „nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni”. És persze jön a „mindent megteszünk…”. OK, ezt is felejtsük el, mert megint csak semmitmondó frázis! De gondoljuk tovább, mit is tennénk ebben a helyzetben?

Eddig Rossi mindig kényszerhelyzetben volt, mert mikor átvette a válogatottat a belga kóklertől, még egy edzőmeccset sem játszhatott a válogatottal, majd pedig mindig mintha csak sodorták volna az események. Ott volt Nagy Ádám sérülése, aztán a Dzsudzsák körüli hercehurcák, sérülések a védelemben, és az eleve igen limitált merítési lehetőség…

Ebben a versenyfutásban nem tud jól teljesíteni a szövetségi kapitány, de ez talán a legkevésbé az ő hibája. De most mi a helyzet? Most végre (!!! – ezt majd meg kell magyaráznom) kaptunk egy olyan csoportot, ahol az esélytelenek nyugalmával készülhetünk, egy olyat, ahol minden egyes pontnak örülni lehet (és kell!). Miért a „szerencsére”?

Mert most végre ki lehet szórnia keretből azokat, akiket eddig azért nem lehetett, mert nem volt idő kipróbálni másokat, fiatalokat, olyanokat, akikben van tehetség, de adott esetben nincs válogatott és/vagy nemeztközi tapasztalat. És persze meg kell tartani azokat, akik vitán felül még évekig szolgálhatják a Nemzeti Tizenegyet!

És… ha sikerül beépíteni fiatalokat, sikerül egy olyan csapatot összehozni, ami nem lecsörömpölt nagyarcok gyülekezete, akkor – a várhatóan kevés ponttal történő kiesés után – a C-ligából majd sokkal könnyebben lehet egy jól összerakott, tényleg együtt mozgó, együtt gondolkodó, együtt küzdő csapattal újra megpróbálni a dolgot!

Vegyük észre; most egy olyan helyzet van, amikor nem kell, nem szabad hiú ábrándokat kergetni, belelovalni szurkolót a lehetséges sikerbe! Reálisan azt kell(ene) most tenni, hogy a Nemzetek Ligájában a nulláról kezdjük el ezt az egészet, amit válogatott focinak nevezünk!

HAJRÁ MAGYAROK!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!