A Magyar Kupa aktuális fordulója előtt megírtuk várakozásainkat (ITT). Ott az volt a kérdés, hogy a csapatok játszani fognak inkább, vagy matekolnak, mert sokuknak van adóssága a bajnokságban is. Nézzük, mi történt!

Eredmények:

Felcsút – Mezőkövesd: 0:1

Dorog – MTK: 0 – 1

Paks – Bp. Honvéd: 0 – 0

ZTE – Fehérvár: 2 – 0

Hááát… Van, ahol csúnyán benéztük, de általában azért nem voltunk totál vakon – hacsak nem azt néztük be, hogy a Fehérvás játékosai fejében mi járhat… De menjünk meccsről meccsre!

 

Felcsút – Mezőkövesd: 0:1

Az előzetesben ezt írtuk:

Kérdés, hogy melyik csapat akar bajnoki ágon Európába kerülni, és melyik célozza meg inkább a kupagyőzelmet.

Úgy tűnik, hogy megvan a válasz; a Mezőkövesd nem akarj a véletlenre bízni a dolgot, úgy érzik, képesek két vasat a tűzben tartani. A másik oldalon viszont… Úgy tűnik, bíznak a bajnoki bronzéremben! Persze lesz még egy meccse, de ha otthon sem sikerült a felcsútiaknak, akkor nem biztos, hogy komolyak a szándékaik a kupában.

 

Dorog – MTK: 0 – 1

Előzetes:

Adott tehát egy jobb, és jobban játszó MTK, valamint adott egy kicsit már-már kellemetlen helyzetbe kerülő, döcögősen produkáló Dorog. Itt a továbbjutás nem tűnik különösen kétségesnek, de az könnyen elképzelhető, hogy az MTK a kupát arra fogja használni, hogy a fiatalokat szerepeltesse, de nem tudom, hogy mennyire lenne cél a kupagyőzelem.

A dorogi meccs megerősítette várakozásainkat, minden jel szerint itt megvan a továbbjutó. Érthető is, ha a Dorog ezt nem nagyon erőlteti, még akkor is, ha az MTK előnye nem számottevő.

 

Paks – Bb. Honvéd: 0 – 0

Előzetes:

Nagy kérdés persze, hogy Sannino hiányában mit tud majd a csapat, mert a Diósgyőr ellen totál elvesztek, és egy ilyen játék akár még a mostanság gyengélkedő Paks ellen is kevés lehet. De ez sem változtat véleményemen; ha Pakson döntési pozícióban lennék, most elengedném a kupát.

Nem csalódtunk… A Honvéd gólínsége a kupában is tart, a Paks pedig valószínűleg nem nagyon akarja ezt az egészet ebben a helyzetben. Így az egyik csapat nem tud, a másik nem akar, természetes a gólnélküli döntetlen… Nem lennénk meglepve, ha a második meccsen is ez lenne az állás 90 perc után!

 

ZTE – Fehérvár: 2 – 0

Előzetes:

Ha a közönségüknek, a klubvezetésnek, valamint a régi-új edzőnek, Carillo-nak egy kicsit is meg akar felelni a csapat, akkor a kupát mindenek elé helyez (a bajnoki dobogóhoz egy relatív haloványabb produkció is elég lehet).

Hát kérem, úgy tűnik, hogy a fehérvári srácok az égadta egy világon semminek nem akarnak megfelelni… Vagy nem tudnak? Megint hallottam a 4.75-ös pletykát, de engem ez nem érdekel: a második félidőben minősíthetetlenül rossz csapat benyomását keltette a Vidi. Persze a két keret között – elméletileg! – van akkora különbség, hogy továbbjuthatnak, de ilyen malőröket szerintünk nem engedhet meg magának az a csapat, ami a bajnoki címre esélyesként indul évek óta! És persze gratula a Zetének, mert a győzelem mellett még egész látványosra is sikerült a produkció a második félidőben!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!