Története eddigi legjobb eredményét érte el a Sepsi OSK a Román Kupában, ugyanis szerda este bejutott az elődöntőbe, miután a papírformát érvényesítve 1–0 arányban legyőzte a másodosztályban érdekelt FC Petrolul Ploiești csapatát az Ilie Oană Stadionban. A piros-fehér mezeseket több mint 100 háromszéki szurkoló is elkísérte a Prahova megyei kiszállásra, ahol magyarellenességben sem volt hiány, sőt Iulian Călin játékvezető a 89. percben xenofób, Magyarország-ellenes obszcén bekiabálások miatt a mérkőzést is félbeszakította, az öltözőbe parancsolta a csapatokat, majd a néhány perces kényszerszünet után lejátszották a mérkőzést.

 

Az első félórában a mintegy 5700 hazai szurkoló biztatását élvező házigazdák lendületesen és bátran játszottak, nem ijedtek meg az esélyesebbnek kikiáltott sepsiszentgyörgyi csapattól, több komolyabb helyzetet is kialakítottak. A Leo Grozavu irányította labdarúgók középpályán ismét fegyelmezetlenül és hibákkal teletűzdelve játszottak, emiatt a támadójáték is akadozott. A nehézségeket tetézte, hogy a túlzott durvaság miatt a 12. percben lesérült Pavol Šafranko, aki helyett némi meglepetésre nem Goran Karanović, hanem Andrei Dumiter lépett pályára.

Szünet után csökkent a játék színvonala, a pontatlanul passzoló piros-fehérek pedig a 77. percig nem jelentettek veszélyt Cezar Lungu kapusra. A másik oldalon ismét Șaim Tudor került helyzetbe, akinek lövését előbb Niczuly Roland hárította, majd a fiatal szélső újabb próbálkozása a keresztléc fölött szállt el. A háromszéki együttes az utolsó negyedórában végleg eldönthette volna a párharcot, viszont Marius Ștefănescu emelése pontatlan volt, majd a házigazdák hálóőre bravúrral védett.

A 89. percben Iulian Călin félbeszakította a mérkőzést, mivel a hazai ultrák ismét Magyarország-ellenes obszcén bekiabálásokkal hívták fel magukra a figyelmet, miután a mérkőzésen korábban „bozgoroztak”, és a Kifele a magyarokkal az országból rigmus is felcsendült, ráadásul öngyújtókat és pénzérméket dobáltak Niczuly Roland irányába. A kényszerszünet után lejátszották a mérkőzést, a játékvezető négyperces hosszabbítást ítélt. Miután a ráadásban nem történt említésre méltó, a Sepsi OSK története első elődöntőbe jutásának örülhetett.

forrás3szek.ro

 

összefoglaló

Román Kupa, negyeddöntő: FC Petrolul Ploiești–Sepsi OSK 0–1 (0–1).

Ploiești, Ilie Oană Stadion, mintegy 5800 néző. Vezette: Iulian Călin (Ștefănești). Petrolul: Lungu – Bărboianu – Răuţă, Sîrghi, Ţicu – Pierce – Șaim Tudor, Marinescu (G. Deac, 62.), Meza Colli, Roigé (Ekollo, 81.) – Arnăutu (Hamza, 61.). Vezetőedző: Constantin Enache. Sepsi OSK: Niczuly – Celea, Bouhenna, Tincu, Ştefan – Vaşvari – Ştefănescu, Deaconu (Achahbar, 46.), Fülöp I., Carnat (Diaz Grassano, 77.) – Šafranko (Dumiter, 12.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Gólszerző: Dumiter (35.). Sárga lap: Bărboianu (42.), Meza Colli (64.), Șaim Tudor (90+3.), illetve Bouhenna (71.), Niczuly (89.).

További eredmények: Academica Clinceni–Dinamo 0–1 (gólszerző: Sorescu 84.), Jászvásári Poli–Craiova 3–2 (gsz.: Breeveld 13., 90+2., Horșia 42., illetve Nistor 55. – tizenegyesből, 90.).

 

 

Diószegi László bejegyzése:

Kedves Osk szimpatizánsok! Régota azon dolgozunk , hogy megtudjuk mikor játszották Sepsiszentgyörgyön az első futbalmérközést ! Végre megtudtuk , hogy 1921 júliúsban megalakult a Concordia Sport Club ,amely az első profi club volt Sepsiszentgyörgyön !Tehát az idén 100 éves évforduló a Szentgyörgyi labdarúgás életében , ami nem semmi , és ami kötelez minket egy kupadöntőre! Ha minden rendbe lesz az új stadiont is felavatjuk , és ez egy újabb mérföldkő a mi klubbunk történetében. Tegyünk félre mindent a közös cél érdekében , mert most csak egy dolog fontos , hogy kupadöntősök legyünk , de ez csak közös erővel sikerülhet, mert együtt erősek vagyunk , és csak együtt sikerülhet , immár a harmadik csoda. Mert csodában hinni kell , mert csoda létezik

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!