Úgy gondoljuk, hogy a érdemes foglalkozni futball történelmünkkel, a tradíciókkal. Ezért úgy mint a youtube csatornánkon itt a weboldalon is meg fogunk emlékezni arról hogy ,egy egy mérkőzést hogyan vártak, vagy hogyan értékeltek a múltban. Történelmi visszatekintőnk következik.

 

Elősször nézzük, hogyan vártak egy DVTK Újpest mérkőzést 1928 -ban Miskocon. 

Miskolci Reggeli Hírlap 1928 Február 17.

 

Az UTE bízik a győzelem ben a DVTK-val szem ben A D V T K -ban fiataljátékosokfognk bemutatkozni

Mit tud a z UTE c s a p a t a ? M i s k o l c , február 16. ( A R . H . m u n k a t á r s á t ó l . ) Vasárnap a vasgyári pályán tartjá k meg az UTE—DVTK mérkőzést, am ely a M agyar K upában való előbbrejutást fogja biztosítani a győztes csapatnak. Hogy melyik csapat szerzi meg a győzelmet, az teljesen bizonytalan, de csak azért kell esélyeket adni az UTE-nak is, mert a DVTK a tavaszi szezonban még egyetlen mérkőzést sem játszott. Ha a vasgyári csapat már megmutatta volna formáját egy-két meccsen, akkor nyugodtan jelenthetnénk ki favoritnak a DVTK-t, de igy el kell ismerni azt, hogy az UTE-nak van oka arra, hogy erősen bízzon győzelmében.

A DVTK összeállítása még bizonytalan, de értesülésünk szerint, néhány fiatal játékos is bemutatkozik a csapatban. Már ősszel nagy sikert aratott  Baruch centerhalf, de mellettük még több fiatal bemutatkozására is lehet .számítani. Az UTE csapatának legnagyobb erénye a munkabírás,   amiben azonban a DVTK sem fog mögötte maradni. Csatársoruk jó technikával rendelkezik és különösen jobbszárnyuk szokott veszélyes lenni.

MiskolciReggeliHirlap 1928 02 pages182 182

 

 Most pedig a ZTE Ferencváros mérkőzés kapcsán a futballlegenda Albert Flórián utolsó hívatalos mérkőzése:

 Képes Sport 1974 

A Császár sírva köszönt el

"Bár a mérkőzés előtt is ütemesen kiáltozták nevét hűséges szurkolói. A szünet után mindenki őt várta, Juhász egy kicsit később futott ki a pályára, életében először tévesztette össze több mint harmincezer ember Alberttal. A „Császárra” még várni kel­ lett kilenc percet. Éppen szögletrúgást harcolt ki a Fradi, amikor beállt Kű helyére. Jellegzetes mozgásával futott a ZTE tizenhatosán belülre. Szőke elvégezte a szögletrúgást, Albertra mozdult három zöldmezes védő, átszállt felettük a labda, Branikovits befejelte. Eldőlt a mérkőzés sorsa. Ki tudja, hányadik mérkőzést döntötte el Flór! a jelenlétével?! Később kapásból lőtt alig a kapu fölé, aztán jobbnál jobb labdákkal indította társait, majd a 78. percben élete utolsó bajnoki gólját is a ZTE hálójába küldte. Branikovits labdájával tört ki, elhúzta a labdát Dért mellett, és nagy nyugalommal helyezte a hálóba. Utolsó bajnoki mérkőzésén nagyon jól játszott Albert Flórián. A mérkőzés végén, amikor az ajándékokat vette át, patakzott a könny a szeméből. Vagy harmincezer ember állt meghatottam — Gyere ide! — hangzott a kérés a zöld-fehér sarokból. Albert virágcsokorral a kézében odafutott, és meghajolt közönsége előtt.

Egy nagy pályafutás véget ért. A „Császár” pályafutása ma már történelem. Huszonkét éve a Ferencváros játékosa, eddig 74 alkalommal öltötte magára a magyar válogatott mezét, először Svédország ellen a Népstadionban, 1959. június 28-án. 351 bajnoki mérkőzést játszott. Feledhetetlen góljára az NSZK-val vívott 4:3-as mérkőzésen, utánozhatatlan játékára a brazilok ellen, az 1965-ös VVKdiadalra, hatalmas játékintelligenciájára, elegáns cseleire, irányítókészségére valamennyien nagyon sokáig fogunk emlékezni. Albert Flóriánt nem lehet elfelejteni !"

Zsengellér Zsolt

KepesSport 1974 1 pages378 378

Jó visszaemlékezni kicsit azokar az időkre amikor több értéket teremtett és több örömet adott a honi labdarúgás. Reménykedjünk, hogy lesz még olyan idő amikor nem az adatbázisokat kell majd lapozgatni jó futballért, és legendákért.

Sajnos a többi mérkőzésen olyan az összetétel, hogy a dícsőséges almanachokban nem találtunk adatokat pedig a tradíciókat kutatva mindent elkövettünk  Pár csapatnevet nem tudnak értelmezni a keresőkmotorok, mert annak pénzzel megvehető módját még nem találták ki. . Majd talán később helyet kapnak itt is Felcsútok, Kisvárdák, Mezőkövesdek. Jó szórakozást kívánunk mindenkinek.

adatok forrása : Arcanum

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!