Még 2019 januárjában röppent fel a hír, hogy az MLSz csökkenteni kívánja az Nb2 létszámát. A már most is csak 19 tagú mezőny (Balmaz kizárva!) tovább csökkenhet, hiszen – ha igaz, amit cirka egy éve mondott a szövetség, most a Balmazzal együtt akár hat csapat is búcsúzhat a másodosztálytól!

Miről volt szó 2019-ben? Egy engedményről, ugyanis még 2017-ben a szövetség javaslata egyenesen 12 csapatos Nb2-ről szólt! A lényeg:

Ha a 2020-as őszi félévtől pedig életbe lép az egycsoportos, 16 csapatos rendszer, akkor a jelenlegi húsz helyett tehát a szövetség tizenhatra csökkenti a létszámot, így 2020 tavaszán a 14., a 15. és a 16. helyezett is osztályozót játszhat.

Nos, erről semmi hír, mert egyszerűen nincs – legalábbis nyilvános formában… - elérhető versenykiírás a 2020/21-es versenykiírásról semmilyen tájékoztatás. Miután a hírek 2019 telén arról szóltak, hogy a döntés a kluboknál is átment, akkor esélyes, hogy tényleg megtizedelik a másodosztályt is! Az MLSz – mint különleges jogállású társadalmi szervezet – minden döntését nyilvánossá kell, hogy tegye, és ha ezúttal elmarad, akkor mit gondoljunk?

Az van ugyanis, hogy a HÉ-2/2020 hivatalos értesítő beszámol arról, hogy tárgyalták és elfogadták a ELN-9-32/2020 számú elnökségi határozatot, ami a 2020/21. évi versenykiírások és versenynaptár elfogadásáról szól, de annak tartalma nem érhető el a versenykiírások alatt… Bocsánat a futsal (férfi és nő) kint van, olvasható, U13-tól U15-ig a focira is megvan, de – láss csodát! – az Nb1-re és az Nb2-re nincs meg…

Csak jelzem, hogy a cikk ötletét egy olvasói információ adta, miszerint változások várhatók, és ennek szerettem volna utánanézni. Sajnos – a fenti okok miatt – most sem a kedves olvasót, sem a többi nézőt, olvasót nem tudom tájékoztatni arról, mit kotyvasztott az MLSz boszorkánykonyhája…

Minden esetre most már egyre világosabb, hogy sem a sok klubot (lásd az Nb1 létszámcsökkentést, és annak erősen vitatható kivitelezését, és a mostani… nem tudni mit!), és a sok szurkolót sem szereti, mert neki valamiért az is csak a bonyodalmat juttatja eszébe. Azzal például senki nem foglalkozik, hogy amikor összeszámolják az egyes meccseken ténylegesen megjelenő szurkolókat, drámaian kisebb szám jön ki, mint a hivatalos (persze, a csak a statisztikában létező szurker nem okoz bonyodalmat, nincs ugyanis véleménye neki…), de azzal sem, hogy a bojkott miatt még egy 182 fős nézőszám is csak nagy ráhagyással hiteles! És senki nem tesz semmit – aki tehetne pedig…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!