A koronavírus járvány miatt elhalasztott meccsekkel tarkított előző fordulók után most a teljes forduló elmarad. Igen, elmarad a 27., ugyanakkor lejátsszák a 26. fordulót – helyesebben annak elhalasztott mérkőzéseit. Vagyis egy héttel csúszik minden az olaszoknál. Így pedig most kerül megrendezésre a Derby d'Italia!

Olaszországban a kormány döntése nyomán minden meccs zártkapus április 3-ig. Így persze a világ egyik legnagyobb párharcán sem fogják a csapatokat támogatni a helyszínen a szurkolók…

A Juve és az Inter vasárnap 20:45-től lép pályára, és – talán ilyen még nem volt! – üres lelátók fogadják a csapatokat. Persze, ahogy ismerem a történetét ennek a meccsnek, biztosan volt már fegyelmi okok miatt zártkapu, de ez a mostani egy kicsivel még rosszabb…

Mert sem a szurkolók, sem a játékosok nem tehetnek arról, ami történik! És persze az ő érdekükben történnek az intézkedések, ez nem vitás, de most a stadion csendje olyan fenyegető csend lesz, ami akár döntő hatással lehet a végeredményre is.

Most majd le tudjuk mérni azt, hogy mit jelent a néző, mit és a szurkolás, mit jelent a csapatoknak, játékosoknak, ha nagy számú támogató előtt játszanak – pontosabban; mit jelent, ha mindez nincs… Az biztos, hogy a derby okán nem lesz egy sétagalopp a meccs, de arra nagyon kíváncsi leszek, hogy milyen minőségben tudnak majd focizni a világsztárokkal megtűzdelt csapatok!

Most talán majd az MLSz, meg a klubok is figyelhetnek, és levonhatják a megfelelő következtetést arra vonatkozóan, hogy milyen lenne az, ha nagyszámú szurkoló támogatná hétről hétre a csapatokat a hazai bajnokágokban. Ehhez csak egy egyszerű számítást kell végezni; amennyivel esetleg gyengébb lesz a meccs, annyival gyengébb folyamatosan a magyar foci – miután módszeresen sikerül elüldözni a szurkolókat!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!