Roland Duchâtelet egy belga milliomos üzletember, korábban egy progresszív liberális ideológiát követő olyan politikai mozgalom vezetője, alapítója. A párt neve Vivant volt. Jelenleg két futballklub tulajdonosa: Carl Zeiss Jena és Újpest. Az előbbiek kicsit sem érdekesek, de az utóbbiak már annál inkább! És most saját farkába harap a kígyó...

Futball-birodalma mára jelentősen összement, mert korábban, hiszen a Standard Liege-t 2015-ben, a Sint-Truidense-t 2017-ben, az AD Alcorcón-t 2019-ben, és a Charlton Athletic-et pedig 2020-ban adta el. Minden egyes klub esetében zűrzavaros viszonyokat hagyott maga mögött - persze ő jól keresett ki-kieső klubokkal is! És most Újpesten sincs ez nagyon másként... Az Újpest 1885 Szurkolói Klub finoman fogalmaz, amikor ezt írja:

"A magyar jog alapján kizárólag használható hagyományos Újpesti címer megmentése ügyében kértek találkozót szerdán az Újpest 1885 Szurkolói Klub képviselői a Belga Királyság Budapestre akkreditált nagykövetétől.

A Benelux-állam nagykövetségén a szurkolók találkoztak Siegfried Peinennel: átnyújtották neki azt a levelet, melyben azt kérték tőle, hogy a lila-fehér klub tulajdonosa, Roderick Duchatelet felé közvetítse a törvényes állapot helyreállításának igényét. A vendéglátó megértéssel fogadta a patinás klub hagyományaiért aggódó felvetést, és igéretet tett arra, hogy külön figyelemmel kezelve az ügyét, közbenjárását ajánlotta a megnyugtató megoldás közös megtalálása érdekében.

Peinen úr kifejezte, pontosan tudja, hogy a tradíciók tisztelete egy sportklub lelke, így a lilák drukkerei alappal bízhatnak benne, hogy a diplomácia eszközeivel sikerrel járhat közben ügyükben."

Eddig a diplomáciai fogalmazás, de nekem nem kell így eljárnom, én nem nagykövetekkel levelezek, „csak” úgy írok…

A lényeg, hogy Belgium Budapestre akkreditált nagykövete értesült arról, hogy a politikában jelentős szerepet játszó Roland Duchâtelet külföldi befektetésével valami nagyon nincs rendben! Konkrétan törvényeket megszegve hoz döntéseket, és folyamatosan törvényt sért a mindennapi működése során! Miért ő, és miért nem a fia? Mert a fia, Roderick csak egyfajta helytartó, de sok köze nincs az Újpest pénzügyi kereteinek meghatározásában...

Mi következik ebből? "Csak" annyi, hogy a világ műveltebbnek nevezett részén egy politikus nem engedhet meg magának ilyen malőrt. És akkor én most felteszem a kérdést:

Roland, az Újpest, vagy a politikai hatalom kell? Ideje lesz elgondolkodni... És - mielőtt nagyobb veszteség keletkezne - elajándékozni a klubot egy olyan befektetőnek, akit érdekel a foci, és érdekel az Újpest! Nos?

Akkor ki is az a R.D.? Az kígyó, aki - és ez most kezd kiderülni végre! - nem immunis a saját mérgére!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!